Ukrainos armijoje išdavikas. SBU skelbia netikėtą suėmimo video  (1)

Ukrainos žvalgybos darbuotojai sulaikė išdaviką Andrijų Kazminą, kuris tarnavo kariuomenėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos GRU (Vyriausioji žvalgybos valdyba) jį užverbavo dar prieš prasidedant plataus masto invazijai, o po vasario 24 dienos kuratoriai jam iškėlė užduotį mobilizuotis į ginkluotąsias pajėgas.

A. Kazminas nutekino rusams informaciją apie raketų smūgių pasekmes, įvairių objektų koordinates, ukrainiečių gynėjų ir ginklų skaičių. Jis netgi perdavė duomenis apie vadovybės vizitus į garnizoną, kad rusai galėtų planuoti sabotažą. Dabar jis pasakys SBU tyrėjams visas darbo Rusijos žvalgybai detales, nes jis tarnauja iki gyvos galvos“, – praneša Ukrainos specialioji tarnyba.

SBU spaudos tarnyba pažymėjo, kad buvo sulaikytas Bachmuto gyventojas.

„Po praėjusių metų vasario 24-osios rusas savo agentui davė pirmąją žvalgybos užduotį – informuoti agresorių apie antskrydžių Ukrainos miestui pasekmes. Okupantus domino ir tikslios tiltinių perėjų koordinatės Bachmute ir jo apylinkėse. Vėliau išdavikas gavo kitą užduotį iš Rusijos karinės žvalgybos – atvykti į Dniepropetrovsko sritį ir mobilizuotis į gynybos pajėgų gretas.

Įstojęs į vieną iš ginkluotųjų pajėgų karinių dalinių, priešo agentas surinko informaciją apie dalinių personalo skaičių ir turimą ginkluotę. Taip pat susijęs asmuo agresoriui suteikė informaciją apie galimus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybės atstovų apsilankymus garnizone“, – rašoma pranešime.

 

Šiuo metu yra tikrinama informacija dėl galimo sabotažo prieš kariuomenės pareigūnus rengimo.

„Be to, įsibrovėlis bandė identifikuoti Ukrainos oro gynybos sistemos bazes ir naujausią vakarietišką ginkluotę. Tačiau karinė kontržvalgyba ir SBU tyrėjai jį aplenkė – laiku atskleidė išdaviką, dokumentavo nusikalstamus veiksmus ir sulaikė jį bandant perduoti žvalgybos duomenis Rusijos specialiosioms tarnyboms.

Nustatyta, kad jų pakalikas naudojo „Telegram“ kanalą bendraudamas su Rusijos Federacijos karine žvalgyba. Per kratas pas įtariamąjį buvo rasti du mobiliojo ryšio telefonai, iš kurių vienu jis bendravo tik su savo „prižiūrėtoju“ iš GRU“, – pridūrė SBU.

 

Jam buvo pranešta apie įtarimą pagal BK 2 str. 111 (išdavimas, įvykdytas karo padėties metu). Šiuo metu jis yra sulaikytas. Nusikaltėliui gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(148)
(3)
(145)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: