Tai rimta. Rusija sugalvojo, kaip sustabdyti Ukrainos puolimą  ()

Svitanas sako, kuo siekia Rusija Kyjivo raketų teroru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai atkakliai tęs Kyjivo raketų atakas, nepaisant to, kad Ukrainos priešlėktuvinė gynyba numuša beveik visas raketas ir dronus. Tai interviu „24 kanalui“ pasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas ir skrydžių instruktorius Romanas Svitanas.

Pasak jo, rusų tikslas yra ne tik sunaikinti „Patriot“ ar kitas oro gynybos sistemas.

„Greičiausiai siekiama sukurti spaudimą Kyjivui, Kyjivo gyventojams ir neleisti priešlėktuvinės gynybos sistemoms persikelti į kairįjį krantą ir paremti mūsų besiveržiančius karius. Jie bando sukaustyti oro gynybą. Rusai planuoja aktyviai naudoti aviaciją, kad sumažintų mūsų judėjimo greitį, todėl jiems labai svarbu, kad visos priešlėktuvinės gynybos sistemos liktų dešiniajame krante, o geriausias variantas – pulti sostinę, kad mūsų oro pajėgos padidintų priešlėktuvinių raketų sistemų tankį Kyjive ir aplink jį“, - aiškino Svitanas.

Jis pridūrė, kad Ukrainos vadovybė priversta įrengti priešlėktuvinės gynybos sistemas pačiame Kyjive arba sostinės pakraščiuose, nes jų vis dar nepakanka, nepaisant Vakarų partnerių pagalbos, o raketinių atakų skaičius sumažės, kai prasidės karštoji Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo fazė.

 

„Priešas verčia mūsų vadus lokalizuoti visus kompleksus, kurie įeina į Kyjivą. Toks asimetrinis spaudimas, kuris kariniu požiūriu yra suprantamas. Jis sumažės tik tada, kai prasidės tikroji karštoji puolimo fazė. Manau, kad tai išgirsime artimiausiu metu. Kai mūsų daliniai pajudės kai kuriomis kryptimis, rusams teks keisti karinių pastangų kryptį ir taikymą, perkelti pralaimėjimo sistemas į fronto zoną“, - sakė karinis ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(3)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: