„Įžengti į Padniestrę ir sunaikinti rusų grupuotę.“ Skelbiamas netikėtas smūgis Rusijai  (1)

Svitanas pasakė, ką Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms padarytų Rusijos grupuotės Padniestrėje sunaikinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal tarptautinę teisę Ukraina gali sunaikinti šalies agresorės ginkluotųjų pajėgų dalinius, kad ir kur jie būtų, paaiškino Romanas Svitanas. Sunaikinus Rusijos karinę grupuotę nepripažintoje Padniestrėje, Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės perkelti šioje teritorijoje sustiprintus dalinius į Pietryčių frontą.

Tokią nuomonę savo komentare „24 kanalui“ išsakė karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas.

Pasak jo, rusų kontingentas vadinamojoje Padniestrės Moldavijos Respublikoje yra nedidelis ir negalės suteikti rimto pasipriešinimo Ukrainos kariuomenei.

„Jų ten tikrai nedaug, ir jie praktiškai negali ten nieko daugiau paskirti, t. y. rusai paprasčiausiai negali prasiskinti kelio į Padniestrę. Įžengti į Padniestrę ir sunaikinti rusų grupuotę prireiktų maždaug poros savaičių. O tie mūsų daliniai, kurie dabar yra apsiriboję Padniestre, tada galės vykdyti kovines užduotis pietrytiniame fronto ruože. Moldovos vyriausybė, Moldovos teisėsaugos institucijos spręs Padniestrės problemą. Tokio mechanizmo prašoma jau seniai“, - sakė Svitanas.

 

Pasak jo, Ukraina gali vykdyti tokią operaciją pagal visas tarptautinės teisės normas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(235)
(1)
(234)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: