„Ukrainos kariuomenė pradėjo vykdyti itin sunkią karinę užduotį. Rezultatai bus įspūdingi“  ()

Pirmajame Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo operacijos etape „bus labai sunku, bet tada padėtis taps lengvesnė“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs CŽA direktorius generolas Davidas Petraeusas, komentuodamas Vakarų spaudos pasisakymus apie tariamą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo pradžią, teigė, kad Ukrainos kariuomenė pradėjo vykdyti itin sunkią karinę užduotį. Gynybos pajėgos turi veržtis į įtvirtintas rusų pozicijas, kurias palaiko artilerija, rašo WP.

Kariškis primena gynybos pranašumą prieš puolimą ir pažymi, kad pirmajame Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo operacijos etape „bus labai sunku, bet tada padėtis taps lengvesnė“.

Generolas pažymi, kad Ukrainos kariuomenė neturi pranašumo ore, nes pirmieji vakarietiško tipo naikintuvai į Ukrainą atvyks tik rudenį.

Rusija savo ruožtu neturi pakankamai atsargų, kad galėtų aprėpti visą tūkstančio kilometrų frontą: jei Ukrainos kariams pavyks prasibrauti per frontą viena kryptimi, Rusijos Federacija turės skubiai perkelti pajėgas iš kitos krypties ir taip susilpninti gynybą kituose sektoriuose.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pusėje – vakarietiška technika ir stipriai motyvuoti kariškiai, apmokyti užsienyje pagal NATO standartus.

Manau, kad Ukrainos vadovybė rengia įspūdingas kombinuoto ginklavimo operacijas“, – pabrėžė pašnekovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(2)
(46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: