„Google“ atsisako ketinimų naudoti veidų atpažinimo technologiją  (5)

„Google“ atsisakė norų naudoti kontraversiškai vertinamą veidų atpažinimo ir tapatybės nustatymo technologiją, nes susilaukė kaltinimų, kad ji pažeis žmonių privatumą, rašo Dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto paieškų gigantas jau buvo pasiūlęs šią technologiją savo dukterinei įmonei „Picasa“, kuri leidžia internete talpinti bei koreguoti nuotraukas. Technologija skenuotų visas sistemoje esančias fotografijas, atpažintų asmenų, esančių jose veidus ir parodytų kitas nuotraukas, kuriuose būtų tie patys asmenys. „Google“ vadovas Ericas Shmidtas sako: „Technologija nebus pradėta naudoti dabar, tačiau yra labai svarbu ją tobulinti toliau ir mes tai darysime“.

„Google“ jau leidžia vartotojams dalinai ieškoti fotografijų, naudojant veidų atpažinimo technologiją. Bet didesnių technologijos tobulinimų, kuriuos buvo norima įdiegti, nebus.

Technologija paima vardu ir pavarde pažymėtą fotografiją ir pagal veido bruožus bei akis sistemoje ieško panašių atitikmenų. Jiems atsiradus pažymi dar nepažymėtas fotografijas.

Tarkime, vartotojas ieškodamas Eifelio bokšto nuotraukos rastų įvairių jos variantų, pavyzdžiui, padarytų mobiliojo telefono fotokamera. Ateityje ši technologija sujungta su naujaja, kuri vis dar tobulinama, leis nustatyti nežinomų žmonių, esančių gatvės fotografijoje, tapatybes. Teoriškai kiekvienas galės gauti informaciją apie kitus vien turėdami jų fotografiją.

„Google Picasa“ įrankis grupuoja fotografijas su panašiais veidais. „Mes turime viedų ir tapatybės atpažinimo technologiją. Bet mes ją naudojame savo reikmėms. Kad ji taptų visuotinai prieinama, ji turi atitikti visus privatumo įstatymus, moralės normas ir jų nepažeisti. Šis įrankis turi būti naudojamas atsakingai. Šiandien tariamės su advokatais ir vartotojais. Jei paaiškės, kad dauguma vartotojų nori tokios technologijos, ilgai netrukus ji išvys dienos šviesą“, – sako „Google“ atstovas Anthony’s House’as.

„Google“ pastaruoju metu yra stipriai kritikuojama dėl vartotojų privatumo pažeidimų. Praėjusia savaitę kompanija pripažino, kad jų technologijos rinko vartotojų paieškos informaciją iš neapsaugotų tinklų. Kompanija taip pat atliko pakeitimus po to, kai jų programa „Buzz“ paviešino vartotojų asmeninę informaciją be jų leidimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (5)