„Tai neturi precendento. Vadai nieko negali padaryti.“ Apstulbęs Carevas skelbia, ką daro „kadyrovcai“  ()

Išdavikas Olegas Carevas pripažino, kad Rusijos Federacija plėšia okupuotas Ukrainos teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O. Carevas skundėsi precedento neturinčiu „kadyrovcų“ grobstymu Mariupolyje: „Net žaliuzės nuimamos“. Į Rusijos Federaciją pabėgęs buvęs Ukrainos liaudies deputatas Olegas Carevas palaiko V. Putino karą, tačiau pripažino, kad Rusija negailestingai plėšia okupuotas teritorijas, o beprecedentinis plėšikavimas karaliauja Mariupolyje, kur įsibrovėliai „gyvena“ iš sunaikintų metalurgijos gamyklų.

Įmonių, kaip tikino bendradarbis, Maskva restauruoti nesiruošia – konstrukcijų ir staklių liekanos supjaustomos į metalo laužą ir išvežamos į Rusijos Federaciją.

„Labai greitai atimamas be priežiūros paliktas turtas... Taip buvo Donecke ir Luganske. Tuos pačius reiškinius stebėjau Zaporožės ir Chersono srityse“, – rašo bendradarbis.

Jis taip pat cituoja Mariupolio gyventojų, kurie laukė Rusijos nuo 2014 m., skundą: „Jie laukė, jų šeimos laukė, visi draugai ir pažįstami laukė Rusijos. Bet jie liūdnai rašo, kad „po karo“, užuot paspaudus du mygtukus ir paleidus Iljičiaus geležies ir plieno gamyklą bei gaminus produktus, prasidėjo įmonės grobstymas. Ir tai daro ne Ukrainos pusė, o naujieji miesto šeimininkai. Vietos gyventojams sakoma, kad jie išminuoja, o realiai tiesiog išveža likusį gamyklų turtą.

 

„Karinis dalinys (nevardinsiu, bet mariupoliečiai žino) išvežė viską, kas įmanoma ir neįmanoma, ir vis dar išveža. Rašoma, kad net jų vadai nebegali sustabdyti šio proceso“, - sakė O. Carevas.

Patys okupantai nenori mesti plėšikavimo.

„Nuo langų pradėjo nuimti žaliuzes. Mano draugas rašo, kad ten, gamykloje, nesupranta, kodėl negalima jų paleisti ir gauti metalo, kuris yra vertinamas ir reikalingas visiems“, – komentuoja O. Carevas.

 

Jis įsitikinęs, kad situaciją dėl Mariupolio plėšimo galima ištaisyti, jei gamykla turės šeimininką. Tiesa, kas norėtų investuoti į apiplėštą įmonę, išdavikas nesakė. Žurnalistas Denysas Kazanskis pažymėjo, kad O. Carevas konkrečiai neįvardijo Mariupolį apiplėšusio padalinio, kad nebūtų priverstas atsiprašyti.

Tačiau kalbame apie „Achmat“ padalinį, kuris, pasibaigus karo veiksmams, įgijo miesto kontrolę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(11)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: