[ŽT] Rusija pradėjo Sevastopolyje neįprastai dažyti laivus: ką sugalvojo šį kartą?  ()

Sevastopolyje pastebėti keistai nudažyti rusų laivai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atvirųjų šaltinių analitikas H I Suttonas atkreipė dėmesį į tai, kaip rusai Sevastopolyje dažo laivus, kad apgautų juos stebinčius palydovus ir dronus.

Birželio 22 d. Sevastopolio įlankoje dažymui prišvartuota fregata „Admiral Essen“. Palydovinėse nuotraukose šalia pastebėti kiti laivai - „Admiral Grigorovič“, pora „Bujan-M“ korvečių. Visi šie laivai - „Kalibr“ raketų nešėjai, visi keistai nudažyti. Šių laivų nosys ir galai nudažyti labai tamsiais ar net juodais dažais, taip vizualiai sutrumpinant laivo siluetą. Laivų kamufliažas šiais laikais neturi daug prasmės, nes egzistuoja radarai ir kitos technologijos, bet Suttonas pažymi, kad Rusija taip bando trikdyti bepiločius ir apsunkinti laivų atpažinimą palydovinėse nuotraukose.

 

Ukrainos dronai dažniausiai turi gana žemos raiškos kameras ir nepatyręs operatorius gali neatpažinti tikrųjų laivo matmenų, jei priekis yra galas yra užmaskuoti tamsiais dažais. Gali būti sunku išsirinkti taikinius.

Palydovinės nuotraukos gali būti prastos kokybės. Neretai Juodoji jūra prie uostų atrodo kone juoda, todėl laivo siluetas gali įsilieti į aplinką. Taip gali būti sunku identifikuoti uoste prišvartuotus laivus.

(10)
(18)
(-8)

Komentarai ()