„Reikia stabdyti viską. Kariuomenei reikia kolosalios pagalbos.“ Ukrainoje skelbiamas pavojus (Video)  ()

Ukrainiečiai prašo pagalbos kariuomenei.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-18 „Reikia stabdyti viską. Kariuomenei reikia kolosalios pagalbos.“ Ukrainoje skelbiamas pavojus (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Propaganda „Rusija-1“ paskelbė pranešimą apie slankiosios amunicijos „Lancet“ gamybą. Žinoma, vaizdo įrašas buvo nufilmuotas laikantis geriausių propagandos tradicijų, bandant norimą gamybos mastą pavaizduotii kaip realų.

„Informacinio pasipriešinimo“ grupės karo ir politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko pažymėjo, kad kadre buvo tik 39 „Lancetai“, nors „žurnalistai“ tvirtino, kad ginklų partijos siekia tūkstančius.

Laidoje teigiama, kad įmonės vadovas turi važinėti po cechus su transporto priemone, nes gamyba neva tokia didelė. Bet apskritai buvo parodyta dauguma gamybos cechų. Be to, patalpoje, kurioje buvo saugomi neva baigti „Lancetai“ ir kurie nuolat pasirodydavo reportaže, pastebėtos kolonos su veidrodžiais. Tai nepriimtinas pažeidimas įmonėse, nes sukuria nepageidaujamą vaizdinę iliuziją.

Tačiau svarbiausia, kad šios laidos dėka paaiškėjo, kad įmonėje yra tik du gamybos cechai, o „Lancetai“ surenkami rankomis. Nesunku įsivaizduoti tikrąjį tokios gamybos tempą ir mastą.

Kartu Kovalenko pripažino, kad „Lancetai“ iš tiesų tapo karo zonos rykšte. Tai problema, kurią kariuomenei labai sunku išspręsti turimomis priemonėmis ir užtikrinti 100% atsvarą.

„Šį laida rodo, kad Rusija žiniasklaidoje skiria didesnį dėmesį slankiosios amunicijos gamybai, o jos pasirodymas „Russia-1“ aiškiai rodo bandymą pritraukti papildomų investicijų“, – mano ekspertas.

 

Po to, ką siužete parodė propagandistai, ukrainiečiai reikalauja didinti pagalbą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms: kariuomenei reikia apvalių sumų dronams, sumas būtų galima išskirti iš miestų biudžetų. Antraisiais karo metais miestai ir toliau skiria kolosalias lėšas apželdinimui, nesibaigiančiam kelių remontui ir kitoms neesminėms reikmėms.

Socialiniuose tinkluose prašoma centrinės valdžios priimti ryžtingą sprendimą ir skirti lėšų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms finansuoti ir reikiamai įrangai įsigyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(17)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: