Tai rimta. Okupantų dronams ir raketoms šakės. Ukraina pirmoji pasaulyje gaus monstrinį ginklą iš Vokietijos (Video)  (2)

Priešlėktuvinė raketų sistema turi 35 mm „Oerlikon Mk3“ pabūklą, kuris gali labai pigiai ir efektyviai sunaikinti dronus ar sparnuotąsias raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos gynybos milžinė „Rheinmetall“ pranešė, kad artimiausiais mėnesiais Ukraina gaus dvi „Skynex“ oro gynybos sistemas su 35 mm pabūklais. Apie tai pranešė bendrovės spaudos tarnyba.

Straipsnyje apie „Rheinmetall“ pagalbą Ukrainai nurodoma, kad netrukus Ukrainos kariuomenė gaus dvi naujausias „Skynex“ sistemas. Pažymima, kad oro gynybos sistemos „Gepard“ sėkmė rodo pabūklinės oro gynybos svarbą, ypač perimant sparnuotąsias raketas ir dronus.

„Skynex“ turi AHEAD programuojamą 35 mm amuniciją, kuri efektyviai sunaikins taikinius. Be to, 35 mm amunicija bus daug pigesnė nei analogai, pagaminti iš to paties diapazono raketų. Oro taikinio sunaikinimas gali kainuoti apie 4000 eurų, o tai beveik 100 kartų pigiau nei paleisti raketą IRIS-T.

„2023 m. antrąjį pusmetį Ukraina gaus dvi naujausias „Skynex“ oro gynybos sistemas, įskaitant oro amuniciją“, – nurodė bendrovė.

Mašinų bazė bus „Rheinmetall HX 8X8“ sunkvežimis. Kompleksas sukurtas remiantis 35 mm „Oerlikon Mk3“ ginklu. Jis gali pataikyti į taikinius iki 4000 metrų atstumu, o ugnies greitis siekia iki 1000 šūvių per minutę. AHEAD amunicija turi 152 smogiamuosius elementus, kurie sudaro tam tikrą debesį, kad perimtų taikinius.

 

Ukraina yra pirmoji šalis, valdanti „Skynex“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(1)
(78)

Komentarai (2)