To dar nebuvo. Skelbiama, ką pasiekė Ukrainos kontrpuolimas  ()

Ukrainos kariuomenė per pastarąsias kelias dienas vykusį puolimą pietuose padarė didelę pažangą. Gynybos pajėgos pasiekė kritinę okupantų gynybinę liniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karius pietuose pirmą kartą galima pamatyti vienoje iš Rusijos kritinių „drakono dantų“ gynybos linijų naujame Rusijos socialinėje žiniasklaidoje išplatintame vaizdo įraše. CNN žurnalistai pastebi, kad tai vyksta Zaporožės srityje.

Per pastarąsias kelias dienas Ukrainos puolimas pietuose padarė didelę pažangą

Vaizdo įraše, nufilmuotame iš Rusijos karinės pozicijos, matyti, kaip Ukrainos karinė mašina juda per lauką, priešais didelę „drakono dantų“ eilę ir važiuoja griovio link. Pasirodo automobilio vairuotojas ir grįžta į miško juostą.

 

Palydovinės nuotraukos jau kelis mėnesius rodo, kad rusai įvedė „drakono dantų“ linijas visoje jų laikinai kontroliuojamoje Ukrainos teritorijoje.

„Drakono dantys“ klojami trejomis eilėmis, kurios driekiasi šimtus kilometrų. Abiejose betoninių linijų pusėse Rusijos kariai taip pat iškasė didžiulius prieštankinius apkasus.

 

Akivaizdu, kad Ukrainos kontrpuolimas pietinėje šalies dalyje per pastarąsias kelias dienas padarė didelę pažangą. Ukrainiečių sugebėjimas nustumti Rusijos karius atgal už „drakono dantų“ linijos yra aiškus rodiklis, kad kontrpuolimas iki šiol buvo sėkmingas, rašo CNN.

Kartu žurnalistai pažymi, kad gynybos linija taip pat yra reikšminga kliūtis, kurią per artimiausias dienas, savaites ir mėnesius teks įveikti kontrpuolimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(0)
(63)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: