„Šios klaidos kartoti negalima! Tai reikštų visišką pralaimėjimą“ (Video)  ()

Kartkartėmis Europos informacinėje erdvėje iškyla nuomonė, kad Ukrainai nepavyks grįžti prie 1991 m. sienų. Todėl nuolat bandoma siūlyti taikos derybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei partneriai nustos padėti Ukrainai, jie turėtų pripažinti, kad demokratija pralaimėjo. Ir taip yra tik todėl, kad visi bijo Rusijos. Tokią nuomonę išskirtiniame interviu „24 kanalui“ išsakė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas.

„Esame tokioje karo stadijoje, kur nėra kompromisų. Viena pusė tikrai turi pralaimėti. Jei Ukraina pralaimi, tada stabilaus pasaulio nebėra. Bus daugybė teroristinių išpuolių, chaoso, provokacijų, įvairių tipų karų“, – pabrėžė Mychailo Podoliakas.

Jei Ukraina būtų pralaimėjusi, Rusija būtų tapusi absoliučiai militaristine šalimi, kuri dominuotų informacinėje ir diplomatinėje erdvėje.

„Būtina tai paaiškinti: Rusija pralaimi – dar turime šiek tiek laiko investuoti į mokslo raidą, pažangą, naują saugumo architektūrą. Tada jokia šalis negalės pasakyti: mes nematome tarptautinės teisės; mes norėjome nužudyti tam tikrą skaičių suverenios valstybės piliečių - atėjome ir nužudėme“, - pažymėjo M. Podoliakas.

Žinoma, Ukrainos pusė tai aiškiai sako savo partneriams. Tačiau, deja, ne visos šalys iki galo suvokia, ką jos siūlo.

 

„Jūs ten kalbate, o mes kantriai judame į priekį. Bet kokiu atveju pasieksime 1991-ųjų ribas, nes tai yra mūsų egzistavimo reikalas. Nėra kito pasirinkimo“, – pabrėžė Prezidentūros vadovo patarėjas.

Ukrainos pergalė nebus lengva. Visų pirma, net ir dabar daug ko nepakanka intensyvesniam kontrpuolimui. Tačiau nepaisant to, Ukrainos ginkluotosios pajėgos vis dar kantriai juda į priekį.

Dar 2014 metais Rusijai buvo parodyta, kad neva Ukraina savo suvereniteto neapgins. Būtent tai paskatino šalį agresorę manyti, kad Ukrainoje yra daug žmonių, kurie palaiko Rusiją. Jie tariamai pasirengę rusus sutikti su gėlėmis ir nesipriešins.

 

„Bijau tik vieno: kad vėl neiškiltų tokios tezės kaip 2014 m.: kaip ir nėra jėgų ir resursų, todėl dėl kažko susitarsime, nes „Rusija susitarimų tikrai laikysis“. Svarbiausia nepadaryti  2014 m. klaidos“, - pažymėjo M. Podoliakas.

Galų gale, tai ne apie Ukrainos elitą ar politikus. Visi supranta, kad Rusijai taikos tikrai nereikia. Svarbu, kad šiandien ukrainiečių partneriai nepadarytų ankstesnių metų klaidų. Tiek Ukrainos, tiek kitų šalių, kurių norėjo ar okupavo Rusija, atžvilgiu.

„Visos šios lemtingos klaidos prives prie Europos civilizacijos sunaikinimo ir barbariškos Rusijos dominavimo“, – reziumavo Mychailo Podoliakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: