[ŽT] „Tai paliko, bl#t?!“ Sužeisti okupantai laukė evakuacijos. Niekaip nesitikėjo to, kas atėjo  ()

Netoli Bachmuto verda kruvini mūšiai. Kai kurios pozicijos kone kasdien keičia šeimininkus, bet žvelgiant iš ilgesnio laiko perspektyvos, ukrainiečiai lėtai juda pirmyn. Ir kartais aptinka apleistų okupantų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienoje iš išlaisvintų pozicijų ukrainiečiai iš 3-iosios šturmo brigados aptiko sužeistų okupantų. Vienas iš jų, 50 metų vyras, dviejų vaikų tėvas, sužeistas pragulėjo kone parą.

Publikuotame vaizdo įraše matyti, kad jo pėdos sužeistos ir prastai subintuotos. Vyras kenčia skausmus ir yra akivaizdžiai išsekęs - juk taip pragulėjo visą naktį.

„Ir atėjot savo pasaulį kišti. Mūsų sužeistieji per 15 minučių surenkami. Jūs čia naktį pragulėjot. Taip jie vertina savo žmones, jūsų valdžia. O jūs kaunatės už juos“, rusų okupantą barė Ukrainos gynėjas.

50 metų okupantas sakė, kad turi du sūnus - 13 ir 29 metų. Kitas okupantas pripažino turintis net keturis vaikus, jauniausiam iš jų - vos du mėnesiai. Keista, bet jis aiškino, kad niekada netarnavo kariuomenėje - vadinasi, ir mobilizuotas negalėjo būti. Jis pasakojo, kad norėjo dirbti vairuotoju ir darbdavys paprašė karinio pažymėjimo - kai kur Rusijoje jis privalomas įsidarbinant (darbdavys privalo įsitikinti, kad vyras nevengė karo prievolės). Kadangi niekada netarnavo, jis nuvyko į karinį komisariatą pasiimti dokumentų, bet iš ten jo jau nepaleido. Kartu su mobilizuotaisiais jis buvo nuvežtas į Rostovą mokymams. Vos po 5 dienų mokymai buvo baigti ir 33 metų vyras, keturių vaikų tėvas be jokios karinės tarnybos patirties, tapo kovotoju Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(73)
(0)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: