Keisti įvykiai Rusijoje. „Putino rūmų“ statybos kuratorius netikėtai mirė kalėjime (Foto)  ()

Nepaisant gydytojų pastangų, generolo išgelbėti nepavyko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Riazanės srityje mirė buvęs Rusijos Kaukazo saugumo tarnybos (FSO) vadovas generolas leitenantas Genadijus Lopyrevas.

Genadijus Lopyrevas mirė Riazanės srities pataisos darbų kolonijoje Nr. 3. Tai pranešė regiono Visuomeninės stebėsenos komisijos pirmininkas Viktoras Boborykinas, kurį cituoja „RIA Novosti“.

Lopyrevas buvo atsakingas už valstybinių objektų Pietų Rusijoje, įskaitant prezidento ir ministro pirmininko rezidencijas, saugumą. Jis stebėjo lėšų panaudojimą objektų statybai Juodosios jūros pakrantėje ir kontroliavo šį procesą. Anot Kremliui artimų RBC šaltinių, jis glaudžiai bendradarbiavo su Sočio valdžia ir buvo investicijų forume „Sochi-2012“ delegacijos narys. Pasak „Telegram“ kanalo „VChK-OGPU“, generolas taip pat prižiūrėjo rezidencijos statybas Gelendžike, kuris po Aleksejaus Navalno komandos tyrimo tapo žinomas pavadinimu „Putino rūmai“.

 

2017 metais jis buvo nuteistas už kyšininkavimą ir neteisėtą ginklų laikymą. Jis buvo sulaikytas gavęs 6,2 mln. rublių kyšį. Per kratą pas jį buvo rastas dar vienas milijardas.

Remiantis oficialia informacija, Lopyrevo mirtį lėmė liga. Tuo pat metu nuteistasis sveikata nesiskundė, kalėjime nedirbo ir ruošėsi lygtiniam paleidimui, nes jo terminas artėjo į pabaigą. Pirmadienį, rugpjūčio 14 d., jis netikėtai kreipėsi į medikus dėl kvėpavimo sutrikimų. Pirmiausia jis buvo nuvežtas į Skopiną, po kurio buvo perkeltas į Riazanės regioninę ligoninę. Gydytojai nustatė netikėtą diagnozę – leukemiją. Tačiau visi Lopyrevo būklės rodikliai hospitalizacijos metu, įskaitant EKG ir KT, buvo normos ribose.

Nepaisant gydytojų pastangų, generolo išgelbėti nepavyko.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(1)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: