ISW skelbia sensacingą žinią. „Ukraina gali pralaužti sausumos koridorių į Krymą“  (1)

Ukrainos kontrpuolimas bus ilga, nelinijinė operacijų serija, kuri greičiausiai ir toliau vyks skirtingu tempu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Melitopolio išlaisvinimas nėra vienintelis būdas Ukrainai nutraukti Rusijos sausumos koridorių į Krymą. Ukrainos kariuomenė turi daug galimybių nutraukti svarbius Rusijos logistikos maršrutus Azovo jūros pakrantėje.

Tai rašoma Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikų ataskaitoje, reaguojant į tariamus JAV žvalgybos bendruomenės vertinimus, kad Ukrainos kontrpuolimas nepasieks Melitopolio ir, atitinkamai, nepasieks savo pagrindinio tikslo – nenutrauks Rusijos sausumos koridoriaus į Krymą.

„Dar per anksti spręsti apie bendrą Ukrainos kontrpuolimo sėkmę, kuri vyksta keliais frontais, siekiant kelių skirtingų akivaizdžių taikinių“, – sakė ISW.

Analitikai pažymi, kad Ukrainos kontrpuolimas bus ilga, nelinijinė operacijų serija, kuri greičiausiai ir toliau vyks skirtingu tempu. „Ukrainos kontrpuolimas nėra atskiras planuotų operacijų rinkinys, o dabartinės kontrpuolimo priemonės greičiausiai sudarys palankesnes sąlygas reikšmingesnėms operacijoms“, – teigiama pranešime.

ISW vertina Ukrainos kontrpuolimo operacijas kaip reikšmingai žeminančias Rusijos pajėgų gynybą ir kad bendras Rusijos gynybos linijos degradavimas sudaro galimybes bet kokiam Ukrainos proveržiui būti potencialiai reikšmingu operatyviniu požiūriu.

 

Ekspertai priduria, kad rugpjūčio 18 dieną Ukrainos kariai tęsė puolimo operacijas mažiausiai trijuose fronto sektoriuose ir žengė toliau į Robotynės sritį Zaporižios srities vakaruose. Ukrainos pajėgos taip pat nežymiai pasižymėjo į pietus nuo Urožanės Donecko ir Zaporižios pasienio zonoje.

„Neseniai Ukrainos žengimas į priekį Robotynės srityje tikriausiai buvo taktiškai reikšmingas, o ISW anksčiau vertino, kad toks pažanga atspindi reikšmingą Rusijos pajėgų, ginančių šią sritį, degradaciją“, – sakoma pareiškime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: