„Tai genialu.“ Arestovyčius skelbia, ką sugalvojo Zalužnas (Video)  ()

Kaip Ukrainos kariuomenė išsekina priešo pajėgas mūšio lauke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos politikas, tinklaraštininkas, aktorius, politikos ir karo apžvalgininkas, buvęs žvalgybos karininkas, Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovyčius pokalbio su Julija Latynina metu kalbėjo apie tai, kaip gudriai ir kompetentingai Ukrainos ginkluotosios pajėgos elgiasi su priešu.

Pavyzdžiui, kai sekasi trimis kryptimis, įsibrovėliai iš išgąsčio iš karto meta ten rezervą, nes mąsto taip: jei priešas kur nors pažengė į priekį, jis turi būti iš ten išmuštas kontrataka. Ir jie meta ten rezervus (dažnai prastai apmokytus) į kontratakas. Dėl to jie labai greitai išsenka. Tada ukrainiečiai prideda dar vieną kryptį – ketvirtą, ir pačiu netinkamiausiu priešui momentu. Kai tik rusai pradeda džiaugtis sėkmingai įvykdyta kontrataka tam tikram fronto sektoriui, Ukrainos ginkluotosios pajėgos prideda dar vieną kryptį – penktąją, o paskui šeštąją. Visa tai labai išsekina Rusijos kariuomenę, ji nespėja į viską reaguoti ir anksčiau ar vėliau, pasak Arestovyčiaus, tai genialu, „šios kelnės kažkur tikrai plyš“.

Be to, ekspertas atkreipė dėmesį į tai, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar juda pleištu, todėl fronto linija yra trūkinėjanti. Dėl to nuolat didėja priešo karių, reikalingų veiklos tankumui užtikrinti, skaičius. Rusai šios įtampos greit neatlaikys, ir anksčiau ar vėliau kažkas kažkur nulūš.

 

„Ir čia išryškėja dar viena rusų vadovybės silpnybė. Dėl didelės centralizacijos rusų karo mokykloje išugdyti karininkai labai nemėgsta viršininkams pranešti nemalonių naujienų (bijo), todėl praneša pavėluotai. Visada tai daro pavėluotai. O tą akimirką, kai kažkur tikrai plyšta (liko labai mažai liko), rusai laiku nepraneš ir tada bus per vėlu imtis atitinkamų priemonių“, – kalbėjo Arestovyčius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(4)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: