„The Pirate Bay“ įkūrėja organizacija „Piratbyran“ nutraukė veiklą  (1)

Organizacija „Piratbyran“, įkūrusi populiarų „torrent trackerį“ „The Pirate Bay“, paskelbė apie savo veiklos nutraukimą, rašo „TorrentFreak“. „Piratbyran“ fondas, įkurtas Švedijoje atviro informacijos platinimo idėjos skleidimui, nutraukė veiklą mirus vienas iš jo vadovų – Ibi Kopami Botani.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Organizacija buvo įkurta 2003 metais ir tapo idėjine „Antipiratbyran“ fondo, kuris gina autorinių teisių savininkus ir kovoja su piratavimu, priešininke. 2003-ųjų lapkritį „Piratbyran“ paleido Švedijoje pirmąjį „torrent trakerį“, kuris vėliau tapo vienu populiariausių tokio pobūdžio tinklalapių pasaulyje. 2004 metais „The Pirate Bay“ atsiskyrė nuo „Piratbyran“ ir pradėjo savarankišką vystymąsi. „The Pirate Bay“ valdė Gotfridas Svartholmas Vargas (taip pat žinomas kaip „anakata“), Frederikas Nejus („TiaMO“) ir svarbiausias asmuo – Peteris Siunde („brokep“).

Po „The Pirate Bay“ atsiskyrimo „Piratbyran“ susikoncentravo į kitus kovos už laisvą prieigą prie informacijos aspektus. Organizacijos atstovai savo poziciją reiškė spaudoje, taip pat piratavimui skirtuose seminaruose. „Piratbyran“ turėjo tokio paties pavadinimo tinklalapį (jau nebeveikia). Jame veikė forumas, kuriame buvo aptariami failų apsikeitimo, piratavimo ir intelektualinės nuosavybės klausimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: