JAV valdžia ketina atimti domenus iš „The Pirate Bay“ ir „MegaUpload“  (7)

"Torrent" portalas „The Pirate Bay“ ir failų apsikeitimo servisas „MegaUpload“ tapo JAV valdžios vykdomos antipiratinės kampanijos taikiniu, rašo „TorrentFreak“. Birželio pabaigoje JAV valdžia uždarė devynis piratavimų kaltinamus tinklalapius. Mažiausiai iš septynių interneto svetainių buvo atimti domenai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Domenų neteko: VShack.net, Movies-Links.TV, FilesPump.com, Now-Movies.com, PlanetMoviez.com, ThePirateCity.org, ZML.com. Anoniminio šaltinio teigimu, į sąrašą tinklalapių, kurių domenus ketinama atimti, pateko Švedijos "Torrent" portalas „The Pirate Bay“ ir Honkongo failų apsikeitimo servisas „MegaUpload“.

Anonimas tikina, kad JAV valdininkai kreipėsi į Švedijos valdžią siūlydami bendradarbiauti. Tačiau atimti domeno iš „The Pirate Bay“ nepavyko, nes šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas. Kas sutrukdė atimti domeną iš „MegaUpload“, neskelbiama. Teigiama, kad „domenų atėmimo“ kampanija bus tęsiama ir valdžia ruošia naują piratinių tinklalapių sąrašą. Neatmetama, kad „The Pirate Bay“ ir „MegaUpload“ pateks į jį pakartotinai.

Neseniai tapo žinoma, kad 23 metų argentiniečių hakeris slapyvardžiu 'Ch Russos' pagrobė „The Pirate Bay“ vartotojų asmeninius duomenis. 'Ch Russos' gavo prieigą prie 4 milijonų užregistruotų vartotojų asmeninių duomenų. Jam tapo žinomi portalo vartotojų vardai, elektroninio pašto dėžučių ir IP adresai. Hakeris pareiškė, kad šios informacijos neketina niekam perduoti. Jo teigimu, ataką jis įvykdė, norėdamas parodyti „The Pirate Bay“ saugumo sistemos nepatikimumą. Manoma, jog tokios saugumo "skylės" taip pat skatina sankcijas prieš šį tinklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)