Netikėta Rusijos programuotojų reakcija į mobilizavimą. Maskva keičia planą  (2)

Mobilizacijos naikina Rusiją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-12 Netikėta Rusijos programuotojų reakcija į mobilizavimą. Maskva keičia planą  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 11 d., Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba išsakė pagrindines tezes dėl mobilizacijos Rusijoje.

Didžiosios Britanijos žvalgyba praneša, kad iki 2023 m. pabaigos Rusijos gynybos ministerija planuoja pasirašyti sutartis su 420 000 Rusijos piliečių. Taip pat žvalgyba negali oficialiai patvirtinti D. Medvedevo dar rugsėjo 3 d. išsakytų skaičių, neva sutartis su Gynybos ministerija pasirašė 280 tūkst. rusų piliečių.

Ekspertai teigia, kad šaukimas į Rusijos armiją daro neigiamą poveikį darbo jėgai. Ekonominės politikos institutas atkreipė dėmesį į tai, kad 2023 m. liepos mėn. darbo jėgos trūkumas Rusijos Federacijoje pasiekė naują rekordą – 42 proc. Šie skaičiai yra 7 proc. didesni nei 2023 m. balandžio mėn.

Kartu Maskva nusprendė neliesti IT sektoriuje dirbančių asmenų. Pagrindinė priežastis yra ta, kad 2022 m. rugsėjį, priėmus dekretą dėl dalinės mobilizacijos, iš Rusijos Federacijos išvyko apie 100 tūkst. IT specialistų (tai sudaro apie 10 proc. viso sektoriaus), todėl V. Putinas 2023 m. rugsėjo 4 d. pasirašė dekretą nešaukti į kariuomenę jaunesnių nei 30 metų IT specialistų.

 

Artėjant 2024 m. kovo mėn. numatytiems prezidento rinkimams, Kremlius greičiausiai nežengs nepopuliaraus žingsnio ir nepaskelbs naujos mobilizacijos bangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(2)
(35)

Komentarai (2)