„Microsoft“ anonsavo naujus nešiojamuosius įrenginius su „Windows 7“  (9)

Bendrovės „Microsoft“ generalinis direktorius Stivas Balmeris paskelbė, kad telefonai su „Windows Phone 7“ operacine sistema ir planšetiniai kompiuteriai su „Windows 7“ pasirodys jau šiais metais, rašo „Business Insider“. Apie tai Stivas Balmeris pareiškė Vašingtone vykusiame metiniame „Microsoft“ forume „Worldwide Partner Conference“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobilieji įrenginiai nebuvo pagrindine Balmerio pranešimo tema, tačiau jis paskelbė, kad iki metų pabaigos parduotuvėse pasirodys ne tik telefonai su „Windows Phone 7“ platforma, bet ir planšetiniai kompiuteriai su „Windows 7“ operacine sistema. Apie tai, kad korporacija kuria planšetinį kompiuterį pavadinimu „Courier“, tapo žinoma dar praėjusių metų rugsėjį, tačiau balandį „Microsoft“ paskelbė apie įrenginio kūrimo darbų nutraukimą.

Tad „Windows 7“ operacinė sistema bus diegiama į partnerių gaminamus planšetinius kompiuterius. „Microsoft“ taip pat paskelbė pakankamai įspūdingą sąrašą bendrovių, kurios tapo korporacijos partnerėmis - tai „Asus“, „Dell“, „Samsung“, „Panasonic“, „Sony“, „Toshiba“ ir kitos kompanijos.

Naujieji įrenginiai esą turės skirtingus funkcijų rinkinius ir bus orientuoti į skirtingas kainų kategorijas. Jie taip bus skirtingo pavidalo – pavyzdžiui, tarp anonsuotųjų įrenginių yra modeliai su integruota klaviatūra bei galimybe naudoti elektroninio rašalo technologiją.

Tiesa, kol kas kelia klausimų „Windows 7“ operacinės sistemos tinkamumas planšetiniams kompiuteriams. Štai šį sausį buitinės elektronikos mugėje „CES 2010“ S. Ballmeris pristatė planšetinį kompiuterį „HP Slate“, turėjusį naudoti „Windows“ OS. Tačiau balandžio mėnesį paaiškėjo, kad HP atsisakė šio kompiuterio gamybos planų. Tarp galimų tokio sprendimo priežasčių buvo minimas ir HP nepasitenkinimas naująja „Microsoft“ operacine sistema.

Akivaizdu, jog po Apple „pergalingo žygio“ į planšetinių kompiuterių rinką su jau beveik kultiniu tapusiu „iPad“, visos didžiosios IT kompanijos aktyviai ėmėsi ieškoti savų nišų šioje rinkoje. Na, o kokia planšetinių kompiuterių situacija Lietuvos rinkoje?

Skaitmeninės technikos prekybos tinklo SKYTECH.LT, artimiausiu metu pradėsiančio prekiauti iPad, atstovai teigia, kad šiuo metu į Lietuvą jau keliauja taip pat ir Lenovo, Dell, HP atitikmenys. Tai leis vartotojui rinktis iš kelių skirtingų alternatyvų ir įvertinti platesnio spektro produkciją. Tuo tarpu Windows Phone 7 – tai natūralus Microsoft siekis neatsilikti rinkoje, ypač atsižvelgiant į Google Android OS paklausos augimą. Pasak SKYTECH.LT, su Windows 7 sėkmė Lietuvoje jiems beveik garantuota, nes "Lietuva – Windows šalis".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)