„Bus 10 000 lavonų...“ Sensacinga žinia. Gerasimovas planuoja trauktis  ()

Rusijos Z-kanalas tikina, kad artėja „geros valios“ žingsnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artimiausią mėnesį Rusijos Federacijos okupacinė armija gali žengti „geros valios žingsnį“ Zaporižios kryptimi, pabėgdama iš Tokmako.

Rusijos Z-kanalas „Kremliovskaja tabakiorka“ tikina, kad šį scenarijų esą palaiko Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas.

Z-kanalas įrašą paskelbė spalio 1 d., praneša Dialog.UA.

Anot jo, ne visi Rusijos generaliniame štabe palaiko karių išvedimą iš Tokmako, prie kurio jau artėja Ukrainos kariai. Tačiau Gerasimovas esą mano, kad artimiausiomis savaitėmis šie žmonės pakeis savo poziciją dėl didžiulių nuostolių, kuriuos patiria Rusijos kariuomenė, bandydama išlaikyti šią gyvenvietę.

„Generaliniame štabe tęsiasi konfliktas dėl to, ar išvesti savo kariuomenę iš Tokmako. Šiuo metu, trijų Generalinio štabo šaltinių teigimu, tokio sprendimo priešininkai laimi. Ir Gerasimovas yra pasirengęs „laikinai susitaikyti“ su tuo, kad dar nepaliksime miesto“, – rašo Z-kanalas, remdamasis šaltiniais Rusijos generaliniame štabe.

Anot jo, Gerasimovas prie šio klausimo esą ketina grįžti po 2–3 savaičių, kai dideli Rusijos kariuomenės nuostoliai šioje fronto atkarpoje privers persigalvoti tuos generolus, kurie dabar nusiteikę nesitraukti.

„Generalinio štabo vadovo prognozės dėl Tokmako gynybos „lieka niūrios“. Gerasimovas, neseniai kalbėdamas su keliais bendražygiais, sakė, kad generolai, nenorintys trauktis, greičiausiai „susiprotės, kai mes turėsime 10 tūkstančių žuvusių ir bekojų kareivių“. Po to, Generalinio štabo viršininko teigimu, iš Tokmako vis tiek reikės trauktis, tačiau Melitopolį ir kelis kitus svarbius miestus išgelbėti bus sunkiau“, – rašo rusų šaltinis.

 

Anot jo, teiginys apie 10 000 karių nuostolius nėra nesąmonė.

„Priešas surinko tokias pajėgas, kad galime prarasti ir dar daugiau žmonių. Ir tiesiogine prasme, per tris savaites ar mėnesį“, - rašo kanalas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(6)
(91)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: