Bulgarija įvykdė stambiausią savo operaciją prieš piratus  (3)

Bulgarijos policija uždarė keturis populiarius failų apsikeitimo tinklalapius. Toks poelgis sužavėjo Tarptautinę garso įrašų industrijos asociaciją (IFPI), kuri pareiškė, kad tai didžiausia šalies istorijoje akcija, nukreipta prieš interneto piratus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto svetainių nanoset.net, rapidadd.com, 4storing.com ir afasta.com savininkams pareikšti kaltinimai dėl nelegalaus knygų, filmų, žaidimų, muzikos ir programinės įrangos platinimo. Tyrimas dėl jų veiklos buvo vykdomas kelis mėnesius.

Bulgarijos policijos duomenimis, vartotojai už prieigą prie šių tinklalapių bendrai sumokėjo apie 2,5 milijono eurų. Konfiskuotose serveriuose yra daugiau kaip 120 TB nelegalių failų, tai prilygsta 200 tūkstančių CD-R diskų.

„Operacijos mastas, konfiskuoto piratinio turinio kiekis ir didžiuliai nusikaltėlių uždirbti pinigai parodo Bulgarijos problemos dydį“, - teigia Inna Kileva, Bulgarijos muzikos prodiuserių asociacijos vykdomoji direktorė.

Bulgarija laikoma šalimi su mažiausiu pelnu nuo legaliai paduodamos muzikos ir filmų Europoje. Piratinės produkcijos dalis vietinėje rinkoje siekia beveik 100%.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)