„Neatimama teisė“. Beprotybė Rusijoje. Norima nužudyti 29 milijonus rusų  ()

Dar labiau stebina Rusijos atsakymas į tokius grasinimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos Parlamentinės etikos komitetas, vadovaujamas Valentinos Tereškovos, sureagavo į deputato Andrejaus Guruliovo pareiškimą, raginantį atsikratyti 20 proc.Rusijos gyventojų.

Tereškova ir jos bendražygiai pabrėžė, kad jis turi visas teises daryti tokius pareiškimus ir kad nieko verto bausmės nepasakyta. Apie situaciją Valstybės Dūmoje pranešė „Moscow Times“.

Valstybės Dūma surašė specialų dokumentą apie įvykius su Guruliovu ir išsiuntė jį skundo pateikėjui – rusui, kuriam tokie grasinimai nepatiko. Dokumente teigiama, kad deputatas turi „neatimamą teisę“ reikšti bet kokią nuomonę „socialiniais-politiniais ir socialiniais-ekonominiais klausimais“.

Taip pat paaiškinime, kurį asmeniškai pasirašė Tereškova, Guruliovo pareiškimas vadinamas „kalbos figūra“. „Kalbos figūros“, kuriose grasinama nužudyti 20 % rusų (tai yra apie 29 mln. žmonių), yra ne įžeidimas, o priemonė „paaiškinti nuomonę“.

Situacija su Guruliovu susiklostė 2023 metų spalio 20 dieną, priminė leidinys. Rusijos politikas propagandinio kanalo „Rossija-1“ laidoje kalbėjo apie Rusijos prezidento Vladimiro Putino 100 procentų palaikymo tarp rusų trūkumą.

 

Putiną šiuo metu palaiko 80 % gyventojų, sakė politikas propagandisto Solovjovo laidoje. Jis pavadino šiuos 20 % žmonių „supuvusiais“, kurie turėtų būti „jeigu ne izoliuoti, tai sunaikinti“.

„Ir aš norėčiau, kad visas šis mūsų visuomenėje likęs puvinys būtų jei ne izoliuotas, tai bent kažkaip sunaikintas", – įsitikinęs Guruliovas.

Po Guruliovo pareiškimo jis buvo apskųstas Valstybės Dūmos komitetui, pranešė „The Moscow Times“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(14)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()