Kremlius nervinasi. „Ukraina ir toliau pumpuojama ginklais.“ Skelbiama apie raketą iki 3300 km  ()

„Jei Kremlius tikisi, kad Ukraina bus palikta likimo valiai, tai veltui, nes to nebus.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius nervinasi, bet ne tiek dėl ATACMS raketų, kiek dėl to, kad ginklų tiekimas Ukrainai tęsiasi. Atsargos generolas majoras, buvęs SBU pirmininko pavaduotojas, nacionalinio saugumo klausimų ekspertas Viktoras Jagunas kalbėjo apie tai „Glavred“.

„Kaip Rusijoje sakoma: „Ukraina ir toliau pumpuojama ginklais.“ Taip, ji pumpuojama – o ką daryti, jei Rusija nesustoja? Jei Kremlius tikisi, kad Ukraina bus palikta likimo valiai, tai veltui, nes to nebus. Dabar tai esminis klausimas, kad Ukraina nepralaimėtų karo. Tačiau aš nežinau, ar buvo priimtas sprendimas, kad jį turime laimėti. Mes patys priėmėme tinkamą sprendimą, todėl privalome laimėti“, – sakė Jagunas.

Kaip pastebėjo generolas majoras, Kremlius gali psichuoti, jam gali nepatikti, bet Ukraina gauna vis daugiau galimybių konfrontuoti su Rusija ir adekvačiai į ją reaguoti.

„Be to, lygiagrečiai gaudami karinę pagalbą iš savo sąjungininkų, mes patys dirbame. Visų pirma, turime raketų, o šių raketų žingsnis yra net daugiau nei 1 tūkst. kilometrų, užtaisas siekia 300 kg ir realiai gali pasiekti tuos objektus, kurie yra giliai Rusijos teritorijoje. Naujausia informacija apie raketą, kuri turi didelį užtaisą, gali skristi didžiuliame aukštyje - iki 3300 km, labai džiugina. Žinoma, suprantu, kad tai yra eksperimentinis dalykas ir jį reikia tobulinti, bet jei jį užbaigsime ir išbandysime Rusijoje, blogiau nebus“, – pabrėžė Jagunas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(131)
(4)
(127)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: