„Taip darė sovietai.“ Žiauri Rusijos armijos paslaptis  ()

Okupantai savo sužeistuosius naudoja kaip masalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atrodo, kad rusai fronte iš viso neturi medicinos, ir tai yra reikšmingas skirtumas tarp Ukrainos ir Rusijos Federacijos. Daugiausia, ką Rusijos armija daro su savo sužeistaisiais, tai išneša juos iš mūšio lauko.

Apie tai Ukrainos šaltiniui „Radio.Svoboda“ kalbėjo karo medikas Romanas Zamrij su šaukiniu „Joda“.

Ekspertas taip pat prisipažino, kad jį visada stebino sovietinės medicinos taisyklės, pagal kurias karo medikas turi sėdėti 30 kilometrų nuo demarkacinės linijos.

„Aš visada stebėjausi, kaip? Jie juk(sužeisti kariai - red.) visi mirs. Ir pulkininkas man pasakė paslaptį. Sakė, kad sovietinėje sistemoje nebereikia tų, kuriuos reikia nešti. Jie bus balastas ekonomikai ir armijai, todėl jie turi mirti“, – sakė Zamrij.

 

Tada gydytojas pažymėjo, kad Rusijos sistema šiuo atžvilgiu labai panaši į sovietinę. Be to, okupantai savo sužeistuosius naudoja kaip masalą. Jie žino, kad Ukrainos kariai bandys paimti sužeistus rusus į nelaisvę, kad išgautų svarbią informaciją, todėl okupantai palaukia, kol priartės mūsiškiai, o tada pradeda bombarduoti minosvaidžiais.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(3)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: