„Jie 100 kartų pavojingesni nei Čečėnija. Jei rytoj nuspręs paskelbti nepriklausomybę nuo Rusijos...“ (Video)  ()

„Nacionalinių respublikų elitas ruošiasi ateičiai po Putino.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas paskelbė sukūręs du batalionus, pavadintus čečėnų vadų, kovojusių prieš Rusijos okupaciją, vardais. Viskas rodo, kad jis ruošiasi mūšiui prieš Maskvos saugumo pareigūnus.

Apie tai savo „YouTube“ tinklaraštyje kalbėjo Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad istorijos su batalionais fone, tarp Kadyrovo ir Tatarstano, kilo aštrus konfliktas. Regiono vadovui artimas deputatas totorius sukritikavo nepilnametį Čečėnijos vadovo sūnų, kuris viešai sumušė rusą. Šis konfliktas buvo netikėtai greitai išspręstas, o tai, anot Černyševskio, turėtų sukelti įtampą Maskvai.

„Nacionalinių respublikų elitas ruošiasi ateičiai po Putino. Kadyrovas kuria batalionus, pavadintus žmonių, kurie kovojo prieš Rusijos okupaciją, vardais, o Tatarstane keliamos temos, kurios Kremlių verčia krūpčioti, nes Tatarstanas 100 kartų pavojingesnis už Čečėniją, jis turi resursų, ten vieningas elitas. Jei Tatarstanas nuspręs rytoj paskelbti nepriklausomybę nuo Rusijos, tai padarys per dvi dienas.

Ir Rusija negalės tam atsispirti nepanaudojusi karinės jėgos, o visa karinė jėga dabar yra Ukrainoje. Čečėnija neturi pinigų, šalis susiskaldžiusi. Tačiau Kadyrovas akivaizdžiai žaidžia žaidimą po Putino. Kam dar jam reikėtų šeicho Mansuro bataliono? Kai tik Putino nebeliks ir saugumiečiai bandys eliminuoti Kadyrovą, jis sužais nacionalisto korta ir pasiskelbs čečėnų tautos gynėju nuo rusų okupantų. Šeicho Mansuro batalionas jam pravers Trečiajam Čečėnijos karui... Galbūt Čečėnijos vadovui reikės sąjungos su totorių elitu, kuris pakankamai pajėgus jį finansuoti“, – aiškino rusų istorikas.

 

Jis pabrėžė, kad tai labai nerimą keliantis simptomas Maskvai. Jis atrodo ypač įtartinai, kai nuolat sklando gandai apie sunkią ligą arba Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino mirtį.

„Jei Putinas tikrai miršta, visa tai atitinka pasirengimo ateičiai po Putino logiką“, – pareiškė Černyševskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(1)
(94)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: