„Jeigu Putinas gaus Ukrainą, sekanti bus konkreti JAV valstija“  ()

Jei Rusija laimės Ukrainoje, jie gali norėti susikibti su JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pilotas-instruktorius, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, karo ekspertas Romanas Svitanas mano, kad Rusija gali užsinorėti susigrąžnti Aliaską.

JAV jau yra žmonių, kurie norėtų Rusijai atiduoti Ukrainos teritorijas, nes, pasak jų, jos yra rusiškos. Svitanas primena, kad Aliaska kadaise irgi buvo rusiška. Jei tokie žmonės kaip kandidatas į JAV prezidentus Vivekas Ramaswamyis ir Elonas Muskas nori Rusijai atiduoti Ukrainos žemes, kaip jie prieštaraus Rusijos norui atsiimti Aliaską?

Tiek Ramaswamy, tiek Muskas yra amerikiečiai, tvirtai remiantys Rusiją. Būtų geriau, jei jie pasiūlytų Rusijai perduoti Aliaską – „pirminę Rusijos žemę“, į kurią amerikiečiai jau prarado įstatyminę teisę. Jei rusai gaus dalį Ukrainos, o amerikiečiai su tuo sutiks, tada jie sieks Aliaskos, o ukrainiečiai bus už Aliaskos atidavimą rusams. Mes taip pat pasisakysime už „istorinio teisingumo atkūrimą“ ir Aliaskos grąžinimą Rusijai“, – Svitanas komentavo Ramaswamy teiginį, kad Putinui būtina atiduoti šiuo metu okupuotas Ukrainos teritorijas, nes „ten yra rusakalbiai regionai“.

Karo ekspertas pridūrė, kad agresijos prieš Ukrainą pateisinimas ir kėsinimasis į Ukrainos teritorinį vientisumą yra nelegalūs. „Baudžiamajame kodekse yra 110 straipsnis apie pasikėsinimą į valstybės teritorinį vientisumą. Trečioji šio straipsnio dalis numato įkalinimą iki gyvos galvos su visišku turto konfiskavimu. Ir būtent tai dabar daro Muskas, Kissingeris ir Ramaswamy“, – pažymėjo Svitanas.

 

Jis mano, kad vyriausiojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno raginimas spartinti mobilizaciją yra motyvuotas tuo, kad negalima leisti karui tapti įšaldytu konfliktu.

„Bet koks mūsų judėjimo sustojimas leis rusams atkurti jėgas, sukaupti išteklius ir toliau judėti. Tada jie atvyks į Aliaską. Patikėkite, aš pažįstu rusus. Jie tikrai prisimins Aliaską“, – sakė Svitanas.

(24)
(1)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: