Šokiruojanti žinia. Rusijos karius gabena civiliniais lėktuvais. Kas žinoma  (2)

Rusijos Federacija jau naudoja civilinę aviaciją kariuomenės reikmėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija vilioja oro linijas vežti savo karinį personalą. Vienos iš jų – „I Fly Airlines“.

Anot Nacionalinio pasipriešinimo centro, dėl sankcijų įvedimo Rusijos oro linijos patyrė didelių finansinių nuostolių, todėl Rusijos valdžiai artimi savininkai priima ir vykdo Gynybos ministerijos užsakymus.

„Ypač „I Fly Airlines“ vykdo specialius skrydžius iš Novosibirsko į Rostovą. Toliau darbuotojai bus siunčiami į Ukrainą. Gynybos ministerija sistemingai naudojasi civilinėmis oro linijomis, jas subsidijuodama“, – teigiama pranešime.

Pažymima, kad „I Fly“ Airlines“ savininkas yra Aleksandras Burtinas, kuris taip pat yra kelionių bendrovės „Tez Tour“ įkūrėjas ir bendrasavininkas, jos vadovas – Kirilas Romanovskis.

Šių metų pavasarį Ukrainos saugumo tarnyba apie įtarimą pranešė Rusijos Federacijos Federalinės oro transporto agentūros vadovui Aleksandrui Neradko.

 

Yra žinoma, kad jis parūpino civilinius orlaivius Rusijos gynybos ministerijos reikmėms. Jie gabeno personalą, ginklus ir amuniciją.

Generalinė prokuratūra taip pat pranešė „Ural Airlines“ vadovui Sergejui Skuratovui apie įtarimą dėl bendrininkavimo su aukščiausia Rusijos vadovybe ir RF ginkluotosiomis pajėgomis, vykstant agresyviam karui.

Jo nurodymu civiliai orlaiviai gabeno rusų šauktinius ir ginklus pasiruošti karui prieš Ukrainą ir jame dalyvauti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(5)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)