„Prasidėjo pragaras. Skerdynės, siaubas, nuolatiniai ugnies smūgiai. Už 5-7 km. dreba žemė, kas vyksta ten, sunku nusakyti žodžiais...“ (Video)  ()

Avdijivka virto kapinėmis ir griuvėsiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skerdynės, siaubas, nuolatiniai ugnies smūgiai ir pauzės, kurias užpildo smarkūs apšaudymai – štai realybė, kurioje Avdijivka atsidūrė šiandien. Neseniai vos per vieną dieną priešas surengė 17 oro smūgių į miestą. Didelė apgyvendinta vietovė su daugiaaukščiais pastatais ir didžiausia Europoje kokso gamykla tiesiog virsta griuvėsiais ir visa tai tik tam, kad Putino propagandistai galėtų rusams pranešti apie „pergales“ fronte.

Apie tai, interviu Alesiai Bacman, kalbėjo buvęs liaudies deputatas Jehoras Firsovas, kovojantis Avdijivkos kryptimi.

Kaip paaiškino kariškis, jis yra apie 5-7 km nuo Avdijivkos ir per kvadrokopterį mato, kad miestas virto didžiulėmis karių ir technikos kapinėmis. Niekas nepaima žuvusių rusų kūnų, kurie yra arti fronto linijos.

„Kartais priešo tankai sprogsta tiesiai prieš mūsų akis. Sunku nusakyti žodžiais, kas vyksta Avdijivkoje. Kai jie atskrenda į Avdijivką, pas mus dreba žemė, sunku įsivaizduoti, kas vyksta pačiame mieste“, - prisipažino Firsovas.

Kariškis papasakojo atvejį, kad jo kolega Serhijus, kartą su kita brigada buvo išsiųstas į komandiruotę į Avdijivką, tai grįžęs iš ten jis pasakė du dalykus. Pirma, mūšiai dėl Vuhledaro, kuriuose jis taip pat dalyvavo, yra vaikų darželis, palyginti su tuo, kas vyksta Avdijivkoje. Antra, jis daugiau nebegali klausytis nieko rusiško ir būdamas 50 metų pradėjo kalbėti ukrainietiškai.

 

„Avdijivkoje labai sunku, - dar kartą pabrėžė Firsovas. - Ir reikia didvyriškų pastangų, kad miestas būtų apgintas. Tiesą sakant, mūsų pagrindinės brigados, esančios ten, būtent tai ir daro“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(176)
(12)
(164)

Komentarai ()

Susijusios žymos: