Chan Junisas – apsuptas. Siunčiamas papildomos pajėgos. Karštas video  ()

IDF teigia, kad jos 98-oji divizija vadovauja sausumos puolimui prieš „Hamas“ pietinėje Gazos Ruožo dalyje, kurio metu kariai apsupo Chan Juniso miestą ir pradeda jame veikti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

98-ąją diviziją sudaro desantininkų pajėgos – tiek iš nuolatinės armijos, tiek iš rezervų – taip pat iš Komandosų brigados ir elitinio artilerijos pulko. 98-osios divizijos įžengimas į Gazą reiškia, kad dabar Ruože veikia keturios IDF divizijos. Kitos – 162-oji, 36-oji ir 252-oji divizijos, kurios anklave veikia jau kelias savaites.

IDF teigia, kad 98-oji divizija „pradėjo bendrą puolimą Chan Juniso miesto teritorijoje prieš teroristinės organizacijos „Hamas“ „svorio centrus“.

Per kelias valandas kariai prasiveržė pro „Hamas“ Chan Juniso gynybą, apsupo miestą ir pradėjo manevruoti gilyn į jį.

Puolimui vadovavusios pajėgos užėmė „Hamas“ tvirtoves, rado ginklų ir žvalgybos medžiagos, teigia IDF.

Anot IDF, 98-osios divizijos kariai iki šiol nukovė „daug“ „Hamas“ operatyvininkų per sausumos ir oro antskrydžius ir aptiko apie 30 sunaikintų tunelių šachtų.

 

IDF teigia, kad Komandosų brigados pajėgos kartu su Givati brigada pasiekė Chan Juniso centrą ir vykdė „tikslinius reidus miesto centre“, žudė „Hamas“ smogikus ir sunaikino teroristinės grupės infrastruktūrą.

 

Per vieną iš operacijų IDF sako, kad buvo smogta į ginklų sandėlį mečetėje.

IDF sako, kad Chan Juniso brigada yra „viena iš dviejų labiausiai dominuojančių „Hamas“ brigadų“ ir kad miestas Gazos pietuose yra teroristinės grupuotės „traukos centras“.

„Visa „Hamas“ teroristinės organizacijos vadovybė – politinė ir karinė – užaugo Chan Juniso miesto rajone. Dabar miestą supa 98-oji divizija“, – priduria IDF.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()