[ŽT] Vokiečių generolas paskaičiavo, kiek rusų mirė kare  ()

Pasak vokiečių generolo, Rusija per karą patyrė milžiniškų žmogiškųjų ir materialinių nuostolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokiečių generolas Christianas Freudingas duodamas interviu Vokietijos laikraščiui „Süddeutsche Zeitung“ sako, kad Rusija per karą patyrė milžiniškų žmogiškųjų ir materialinių nuostolių.

„Vakarų žvalgybos duomenimis, 300 000 Rusijos karių žuvo arba buvo taip sunkiai sužeisti, kad jų nebegalima mobilizuoti“, – sako Freudingas penktadienį paskelbtame interviu.

Anksčiau šį mėnesį nutekinta JAV žvalgybos informacija parodė panašų žuvusių ar sužeistų Rusijos karių skaičių – 315 tūkst.

Šaltinis, susipažinęs su šia ataskaita, tuomet sakė „Reuters“ ir AFP, kad ji atitinka beveik 90 procentų Rusijos karinio personalo, kuris buvo karo pradžioje 2022 m.

„Nepaisant to, Rusijai ir toliau sekasi sutelkti karius, įskaitant kalinių panaudojimą. Be to, matome milžiniškas investicijas į ginklų pramonę“, – sako Freudingas.

 

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksčiau tvirtino, kad iki 2023 metų jie sutelkė 486 000 karių.

Freudingas taip pat teigia, kad Rusija demonstruoja didesnį pasipriešinimą sankcijoms, nei Vakarų šalys tikėjosi karo pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: