„950 000 000.“ Didžiulis skandalas. Galėjo žūti daugybė Ukrainos kareivių  (2)

Aukšto rango pareigūnas sukėlė pavojų Ukrainos kariams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Ukrainos gynybos viceministras įsivėlė į didžiulį skandalą, kai paaiškėjo, kad jis prižiūrėjo nekokybiškų šarvų pirkimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir iš kainų skirtumo neteisėtai uždirbo beveik milijardą grivinų, informuoja Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) spaudos centras.

Pranešama, kad SBU darbuotojai kartu su kita saugumo agentūra Valstybės tyrimų biuru atliko tyrimą, kurio rezultatas – nauji įtarimai buvusiam viceministrui, taip pat jo bendrininkui, dar neseniai ėjusiam šias pareigas, ir Gynybos ministerijos departamento vadovui (korupcionierių pavardės nenurodomos). Kartu su jais nusikalstamoje grupėje buvo ir kitų asmenų, įskaitant teisėsaugos institucijų pareigūnus. Visi kartu jie pasisavino beveik apie 950 000 000 grivinų.

2022 m. viceministras kariuomenei nupirko nekokybiškų šarvų partiją, kurių plokštelės neatitiko deklaruojamos apsaugos klasės ir kėlė didelį pavojų Ukrainos karių gyvybei kovinėje situacijoje.

 

Gynybos ministerijos nusikalstama grupuotė sudarė sutartį dėl didelės šarvų partijos tiekimo, kaip nurodo ministerija, su „Rytų Europos įmone, kurios tikrieji savininkai yra Rusijos piliečiai“.

Dabar buvusiems pareigūnams gresia įkalinimas pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 28 straipsnio 2 dalį, 114-1 straipsnio 2 dalį, taip pat 191 straipsnio 5 dalį (grupės asmenų svetimo turto iššvaistymas, piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi karo sąlygomis ir t. t.).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(4)
(123)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: