ARM procesoriai galės dirbti su keliais instrukcijų srautais  (6)

Kai kuriuose naujuose bendrovės ARM procesorių modeliuose gali būti įdiegta technologija, suteikianti galimybę kiekvienam procesoriaus branduoliui tuo pat metu vykdyti daugiau nei vieną instrukcijų srautą, pranešė „PC World“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ARM rinkodaros vadovo Kumarano Sivos teigimu, multisrautų technologijos diegimas priklausys nuo konkrečių reikalavimų, keliamų ARM procesoriams įvairiais jų naudojimo atvejais. Manoma, kad iš pradžių „MultiThreading“ technologija bus diegiama tinklo įrangai ir serveriams skirtuose procesorių modeliuose, sakoma pranešime.

Tačiau K. Siva pabrėžė, kad naujos kartos procesorių „Cortex-A15 Mpcore“, pasižyminčiu efektyviu energijos vartojimu, konstrukcijoje nenumatyta suderinamumo su keliais instrukcijų srautais galimybė. Pagal „Cortex-A15“ architektūrą galima gaminti procesorių modelius su 1, 2, 4, 8 ir 16 branduolių. Jų taktinis dažnis siekia nuo 1 iki 2,5 GHz. Pirmieji įrenginiai su „Cortex-A15 Mpcore“ turėtų pasiekti rinką ne anksčiau nei 2012 metais.

ARM atstovai atsisakė pranešti tikėtiną ARM procesorių su „MultiThreading“ technologija pasirodymo rinkoje laiką, tačiau iš visko sprendžiant tai įvyks artimiausiais metais, nes bendrovė netrukus planuoja įsijungti į tinklo įrangos ir energiją taupiai vartojančių serverių rinką, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: