Tarnavskis: Rusija dažniau naudoja tankus  ()

Rusijos invazijos pajėgos vis dažniau į savo puolimo planą įtraukia šarvuotas kovines mašinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigia generolas Oleksandras Tarnavskis, Taurijos karių grupės vadas.

Bendra padėtis Taurijos operacijų zonoje išlieka įtempta, „Telegram“ rašė generolas ir pridūrė, kad Ukrainos pajėgos išlaiko kontrolę.

„Matome priešo tikslą – užgrobti Avdijivką, Novomichailovką ir praėjusią vasarą prarastas teritorijas – bet kokia kaina ir kuo greičiau. Priešas vis dažniau į pėstininkų grupes prideda tankų. Tačiau Ukrainos pajėgos tvirtai laikosi savo gynybos linijos. Rusų agresoriai yra aktyviai naikinami arba paimami į nelaisvę, taip pat ir dėka mūsų pajėgų papildymo“, – pažymėjo vadas.

Rusijos kariškių aukų skaičius per praėjusią savaitę pasiekė 458 žmones. Buvo sunaikinti 25 vienetai priešo technikos (neįskaitant dronų). Tai devyni pagrindiniai kovos tankai, 11 šarvuotų kovos mašinų, dvi artilerijos sistemos, du sunkvežimiai ir vienas specializuotos technikos mechanizmas.

 

„Taip pat buvo susprogdintas amunicijos sandėlis. Nukentėjo kita svarbi vieta, 139 įvairių tipų dronai buvo arba imobilizuoti, arba numušti“, – sakė O. Tarnavskis.

Pasak vado, per pastarąją parą priešas surengė 25 oro ir raketų smūgius. Jis taip pat dalyvavo 57 puolimo misijose ir atliko 663 artilerijos smūgius.

Kaip anksčiau pranešė generolas O. Tarnavskis, rusai siekia kontroliuoti Ukrainos tiekimo maršrutus Avdijivkos srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(1)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: