Ukraina skelbiama „buferine zona“. „Kas dabar bus su Lietuva, Suomija, Latvija ir Estija?“  ()

Orbanas pasižymėjo nauju cinišku pareiškimu apie Ukrainos ateitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos vyriausybės vadovas Viktoras Orbanas siūlo nepriimti Ukrainos į ES ir NATO, teigdamas, kad Ukraina turėtų būti palikta kaip „buferinė zona“ tarp Rusijos ir Vakarų, suteikiant tam tikras saugumo garantijas, rašo UP.

„Patinka jums tai ar ne, Ukraina žemėlapyje yra ten, kur yra. Geriausia perspektyva – kad ji būtų buferinė zona tarp Rusijos ir Vakarų, žinoma, su saugumo garantijomis. Jei tai nepadės, Ukraina praras teritorijas“, – sakė politikas.

Jis perspėjo, kad, jei Kyjivas bus sunkiai sukalbamas, Rusijos armija tęs puolimus, naikindama Ukrainą. Orbanas įsitikinęs, kad Kremlius nesusitaikys su faktu, kad Rusijos pasienyje atsirado „tokia ES ir NATO narė“. Tačiau jis nepaaiškino, kaip Maskva taikosi su tuo, kad arti yra Suomija, Latvija, Lietuva ir Estija, kurios įvairiu metu tapo karinio Aljanso narėmis.

 

Vengrijos premjeras mano, kad 2008 m. Ukraina turėjo galimybę tapti ES ir NATO nare. Tačiau galimybė buvo prarasta, kaip ir šalies perspektyvos ateityje tapti ES ir NATO nare.

Vengrijos premjeras taip pat neigia Rusijos atakos prieš NATO narę galimybę, nes Aljansas yra stipresnis už Rusijos armiją. Be to, V. Orbanas mano, kad Europa nepajėgi paremti Ukrainos pakankamu kiekiu ginklų, nes Europos valstybių visuomenėse „pagalba jau laikoma per didele“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(45)
(-36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: