Sprogusi Černobylio branduolinė jėgainė taps masinio turizmo erdve (Video)  (22)

Ukrainos nepaprastųjų situacijų ministerija planuoja organizuoti masinius turistinius maršrutus į buvusią Černobylio branduolinę jėgainę nuo 2011-ųjų - apie tai pranešė Ukrainos naujienų agentūra UNIAN, cituodama ministrą Viktorą Balogą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Baloga teigė, kad ministerija atliko didelį darbą ir ketina pranešti apie pasiektus rezultatus šių metų pabaigoje, kad daugybė turistų galėtų vykti į Černobylio atominės elektrinės katastrofos vietą jau nuo sausio.

Jau nuo šių metų pradžios Ukraina planavo Černobylio branduolinės tragedijos vietą paversti dideliu turistų traukos centru - taip apie šiuos planus skelbė Ukrainos turizmo ir kurortų tarybos vadovas Anatolijus Pachlija.

Anot pareigūno, Ukraina siekia šalyje vystyti visų rūšių turizmą, tarp kurių - ekstremalų turizmą. „Turai į Černobylį - ir būtų ekstremalus turizmas“, - sakė A. Pachlija.

„Manau, kad ekstremalaus turizmo formatas gali būti plečiamas, ir jei ir toliau stiprinsime bendradarbiavimą su nepaprastųjų situacijų ministerija, turistų skaičius gali gerokai padidėti“, - metų pradžioje tvirtino pareigūnas ir pridūrė, kad šiuo metu skaičius turistų, norinčių apsilankyti Černobylyje, nėra labai didelis, tačiau pasaulyje esą netrūksta žmonių, ieškančių nuotykių.

Labai norintys aplankyti Černobylio elektrinę galėdavo ir pastaraisiais metais. Šiais metais vyko viena Lietuvos entuziastų suorganizuota ekskursija, kurioje kartu su paprastais turistais dalyvavo ir žurnalistai. Kaip sekėsi ši ekskursija, galite trumpai susipažinti peržiūrėję šiuos DELFI TV video siužetus:

Sprogimas branduolinėje Černobylio elektrinėje įvyko 1986 metais. Balandžio 26-ąją Černobylio atominės jėgainės ketvirtąjį reaktorių sudrebino galingas sprogimas. Prasidėjo visą pasaulį sukrėtusi didžiausia atominės energetikos katastrofos istorija, atnešusi globalinių padarinių Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos gyventojams, taip pat didžiajai daliai Europos valstybių. Vienas iš Černobylio katastrofos liudininkų – lietuvis Antanas Turčinas, jam teko dalyvauti avarijos likvidavimo darbuose praėjus keliems mėnesiams nuo avarijos pradžios. Antanas Turčinas prisimena tą dieną, kai gavo įsakymą nedelsiant vykti į Ukrainą, tiksliai nežinant, kas jo laukia.

Praėjus 24-eriems metams nuo katastrofos Černobylyje, Antanas Turčinas linkęs manyti, kad šios avarijos priežastis slypi ne techniniuose atominės elektrinės dalykuose. Veikiausiai katastrofą nulėmė žmogiškasis faktorius. Nors avarijos priežasčių hipotezių yra labai įvairių.

Plačiau pats pokalbis su Antanu Turčinu. Vaizdo reportaže panaudota dokumentinio filmo medžiaga ir archyviniai kadrai iš Černobylio atominės elektrinės avarijos. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)