Vyras metė darbą ir gyvena iš pinigų, priteistų iš brukalų siuntėjų  (13)

Kaip ir dauguma mūsų, Danielis Balsamas nekenčia brukalų. Tačiau jis ne šiaip juos ištrina, o pareiškia ieškinius juos siunčiančioms kompanijoms, praneša AP. Prieš aštuonerius metus D. Balsamas buvo paprastas prekeivis, kai gavo paskutinį jo kantrybės taurę perpildžiusį elektroninį pasiūlymą pasididinti krūtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įniršęs jis įkūrė internetinį puslapį danhatesspam.com, metė savo darbą, kad galėtų studijuoti teisę, ir šiuo metu puikiai išgyvena besiteisdamas su kompanijomis, kurios siunčia į jo elektroninį paštą pigių narkotinių medžiagų, nemokamo sekso ar neįtikėtinų atostogų pasiūlymus.

„Jaučiuosi, tarsi šitaip valydamas internetą, aš darau gerą darbą“, - sako D. Balsamas.

Daugelyje San Francisko teismų yra daug D. Balsamo iškeltų bylų įstatymus pažeidžiantiems brukalų siuntėjams, įskaitant ir begales bylų, kurias jis iškėlė dar prieš baigdamas teisės mokyklą 2008 metais.

Tačiau jo pergalės tėra tik lašelis jūroje, nes „Cisco Systems Inc.“ paskaičiavimais, per dieną siunčiama maždaug 200 milijardų brukalų, kurie sudaro 90 procentų visų per dieną siunčiamų elektroninių laiškų.

D. Balsamas pakankamai užsidirba iš šių bylų, kad galėtų išgyventi. Iš kompanijų, kurias apkaltino siuntinėjant nelegalius brukalus, jis jau užsidirbo apie 1 milijoną JAV dolerių (2,61 milijono litų) po teismo sprendimų arba po susitarimų be teismo.

Jo priešininkai tvirtina, kad D. Balsamas yra vienas iš daugelio pavienių praktikuojančių teisininkų, kurie neteisingai traktuoja įstatymus apie brukalus ir naudojasi esamu visuomenės nusistatymu. Jie kaltina jį bylinėjantis tik su tokiomis kompanijomis, kurios mieliau sumoka jam nedidelį susitarimo mokestį nei eikvoja pinigus bylinėjimuisi teisme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)