Su virtualiaisiais langais apsigyvensite kur tik panorėję (Video)  (13)

Nuo šiol, žvelgdami pro savo namų langus, žmonės galės mėgautis bet kurios kada nors nufotografuotos ar nufilmuotos geografinės vietos vaizdais. Tokį dalyką įmanomu pavertė Kalifornijos Silicio slėnyje (JAV) įsikūrusi nedidelė bendrovė “Winscape”. Virtualūs šios bendrovės gaminami langai yra sukurti taip, kad, projektuodami tokių vietų, kaip Didysis kanjonas ar Tadžmahalas vaizdus, namų savininkams leistų pasijusti tarsi gyvenant pro virtualiuosius langus regimose vietovėse ar epochose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai ne šiaip ekranas, - tvirtina viena iš išradimo autorių Bet Sevilja (Beth Sevilla). – Tai yra tarsi tikras langas. Kai einate link jo, susidaro įspūdis, kad žvelgiate į realią vietovę, nes jis priartina vaizdą, kaip atsitiktų prisiartinus prie tikro lango. Kai atsitraukiate, virtualiame lange regite daugiau kraštovaizdžio. Tokia yra šio ekrano idėja.“

Virtualių langų idėja benrdovės bendrasavininkių porai kilo kuriant kitą projektą, pavadinimu „Cityscape“. Tuo metu išradėjai gyveno pirmame aukšte ir pro langus tematė krūmus. Tuomet jie nusprendė sukurti Manheteno (Niujorkas, JAV) panoramos modelį. Nuo tada ši idėja buvo sėkmingai vystoma ir, galiausiai, tapo skaitmenine.

„Cityscape“ buvo modelis, tvirtinamas už lango, o „Winscape“ vaizdus projektuoja kompiuterinė programa. Išradėjų pora savo kambario sienoje įrengė du LCD ekranus bei sukūrė kompiuterinę programą. Kūrėjai taip pat pasinaudojo judesio infraraudonaisiais jutikliais bei žaidimų konsolėse naudojama technine įranga.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)