JAV oro uostuose bus pastatyti nauji kūno skeneriai (Video)  (1)

Transporto saugumo administracija trijuose JAV oro uostuose įdiegs naują skenavimo programinę įrangą, kuri skenuojantiesiems rodys pavojaus signalą ant bendros vyro ar moters figūros tik tada, kai bus aptikta anomalija ir pažymės nerimą keliančią vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Institucija anksčiau buvo kritikuojama dėl viso kūno skenerio, skirto aptikti sprogmenis ar kitus ginklus, naudojimo, nes jie rodydavo apnuogintą asmens atvaizdą. Keleiviai ir pilietinių laisvių gynėjai teigė, kad tie prietaisai – antikonstituciniai ir yra kišimasis į privatumą.

„Automatinis taikinio atpažinimas – tai technologija, kuri leidžia išlaikyti aukštus apsaugos lygius ir daryti viską, kas įmanoma, saugant visų keleivių privatumą“ – skenavimo įrangos pristatyme kalbėjo Transporto saugumo administratorius Džonas Pistolas (John Pistole).

Transporto saugumo administracija naują programinę įranga naudoja Las Vegaso (Nevada, JAV) tarptautiniame oro uoste esančiame skeneryje. Planuojama, kad institucija artimiausiomis dienomis išplės jo naudojimą – po skenerį su naująja programine įranga atsiras Atlantos (Džordžija, JAV) ir Nacionaliniame oro uoste.

Jei bandymai bus sėkmingi, Transporto saugumo administracija ketina šią programinę įrangą naudoti visose veikiančiose skenavimo mašinose. 78-iuose JAV oro uostose yra apie 500 viso kūno skenerių.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)