Skaitmeninis juostinių fotoaparatų renesansas?  (17)

Svarbi žinia fotografijos mėgėjams ir profesionalams – visaverčiais skaitmeninės eros „piliečiais“ netrukus galės tapti ir palėpėse ar kituose nebenaudojamų rakandų slėptuvėse dulkantys vyresnių kartų juostiniai fotoaparatai. Žinoma, negatyvų ir juostelių ryškinimo blausioje prietemoje laikai vargu ar kada besugrįš. Tačiau antrajam gyvenimui prikelti kadaise ištikimai tarnavusius foto draugužius netolimoje ateityje, panašu, tikrai bus įmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasą į modernų skaitmeninės fotografijos pasaulį nepelnytai į nebūtį išstumtiems fotoaparatams-veteranams suteiks bendrovė RE35, siūlanti skaitmeninę fotojuostą, tinkančią bet kuriam 35mm juostelės pločio fotoaparatui.

RE35 vietoj įprastos fotojuostelės įtaisytas jutiklis, kuris fotoaparatu užfiksuotus vaizdus išsaugo atmintuke (USB atmintinėje), kurį kada panorėjus galima prijungti prie kompiuterio ir užfiksuotus fotokadrus perkelti ten. metu RE35 elementai (baterijos) bus įkraunami duomenų perkėlimo į kompiuterį metu.

Juostelę pakeisiantis RE35 jutiklis sudarytas iš trijų sluoksnių – fotoaktyvaus sluoksnio, perdavimo sluoksnio ir apsauginio (nuo įbrėžimų) sluoksnio. Jutiklis pasižymi lankstumu, o jame fiksuojami vaizdai bus aukščiausios skyros. Išradimo autoriai tvirtina, jog RE35 išlaikys analoginių fotografijų spalvas ir kitus kokybinius parametrus. Daugiau informacijos apie RE35 – projekto internetinėje svetainėje.

Informacijos atnaujinimas: šį "projektą" jo autoriai suorganizavo balandžio pirmosios dienos proga. Redakcija nuoširdžiai tikisi, jog nukentėjusių neatsirado :)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)