„Foxconn“ uždraudė savo darbuotojams žudytis  (22)

Kompanija „Foxconn“ privertė savo darbuotojus pasirašyti dokumentus, pagal kuriuos darbuotojai įsipareigoja (!) nesižudyti, kad ir kokios sunkios jų darbo bei gyvenimo sąlygos bebūtų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius pusantrų metų nusižudė 14 „Foxconn“ darbuotojų, ir tai tik oficiali statistika. Ankščiau išaiškėjo, kad darbo sąlygos tokios, kad darbuotojai vienas po kito atsisveikindavo su gyvybe iššokdami pro langus. Norėdama tai sustabdyti, „Foxconn“ ant darbuotojų bendrabučių langų uždėjo tinklą.

Vėliau buvo pakviesti vienuoliai piktųjų dvasių išvarymui. Taip pat buvo žadama pakelti atlyginimą, tačiau žadėto 30% padidinimo darbuotojai nesulaukė. Alga padidėjo tik 9,1%, bet nebeliko priedų ir premijų, todėl reali alga faktiškai nepakito. Taigi, Styvo Jobso praėjusių metų birželį duoti pažadai nebuvo išpildyti.

Šio pavasario pradžioje paaiškėjo, kad „Foxconn“ dirba viršvalandžius, žmonės nuolatos perkeliami iš vienos pamainos į kitą, o darbuotojų bendrabučiai yra perpildyti.

„Foxconn“ yra didžiausia pasaulyje elektronikos gamintoja. Bendrovė gamina „Apple“, „Dell“, „Hewlett-Packard“, „Nokia“, „Sony“ ir kitų kompanijų įrenginius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(2)
(0)
(2)

Komentarai (22)