„Anonymous“ atakavo biotechnologijų ir genų inžinerijos bendrovę „Monsanto“  (9)

Programišių grupuotė „Anonymous“ atakavo dar vieną stambią tarptautinę kompaniją, kurios veiksmams grupuotė nepritaria. Tai su maisto pramone ir genetiškai modifikuotais produktais siejama žemės ūkio bendrovė „Monsanto“. Šį kartą „hakeriai“ pavogė 2500 tarptautinės bendrovės darbuotojų slaptą medžiagą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupuotė pareiškė, kad per pastaruosius du mėnesius ji išbandė įvairias taktikas, tarp kurių – DDoS ataka praėjusį mėnesį.

„Per pastaruosius du mėnesius mes paskelbėme šimtus puslapių, smulkiai vaizduojančių nedorus, neetiškus ir nusikalstamus „Monsanto“ verslo vykdymo būdus.

Mes griovėme jų infrastruktūrą dvi savaites iš eilės, sugadindami visus tris jų pašto serverius, taip pat nutraukdami jų interneto svetainės darbą. Mes paskelbėme 2500 darbuotojų ir jų partnerių duomenis: vardus ir pavardes, adresus, telefono numerius ir tikslią darbo vietą“, – teigia „Anonymous“.

Įsilaužimas buvo įvykdytas praėjus dienai po to, kai JAV kariuomenės rangovas „Booz Allen Hamilton“ pripažino, jog „Anonymous“ „nulaužė“ jo sistemas ir paviešino 90 tūkst. JAV kariškių elektroninių pašto adresų, jų prisijungimo slaptažodžių ir bei kitus duomenis.

Grupuotė taip pat pateikė informacijos apie artimiausią planuojamų išpuolių kampaniją „Operation Green Rights/Project Tarmaggedon“ prieš „Exxon Mobil“, „ConocoPhillips“, „Canada Oil Sands“, Škotijos karališkąjį banką ir kitas organizacijas.

Monsanto“ – pasaulyje pirmaujanti JAV žemės ūkio biotechnologijų ir genų inžinerijos bendrovė, viena didžiausių pasėliams naudojamų pesticidų gamintojų bei genų inžinerijos būdu gautų sėklų platintojų. „Monsanto“ užsikariavusi 90 % transgeninių sėklų rinkos. Herbicidas „Roundup“ yra „Monsanto“ plačiausiai vartojamas gaminys. „Monsanto“ yra taip pat ir didžiausia tradicinių sėklų bendrovė.

Arši „Monsanto“ genetiškai modifikuotų sėklų bei galvijų augimo hormonų rinkodara ir jų plėtotė, aršus bylinėjimasis, politikų lobizmo praktikos, sėklų komercializavimo praktikos ir stiprus sėklų rinkos apglėbimas sudarė prieštaringos bendrovės įvaizdį aplink pasaulį. „Monsanto“ yra pirminis aplinkosaugos šalininkų taikinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)