Dvidešimtojo „Linux“ gimtadienio proga – sveikinimas iš „Microsoft“ (Video)  (4)

Ateinančio balandžio 26 dieną atvirojo kodo operacinei sistemai „Linux“ sukaks 20 metų. Panašu, jog kaip tik šia proga viena didžiausių šios sistemos konkurenčių ir „Linux“ atsiradimą paskatinusi kompanija „Microsoft“ sukūrė video sveikinimą, kurį ne pelno siekianti organizacija „Linux Foundation“ patalpino savo „YouTube“ kanale.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

[Atnaujinimas: Panašu, jog šio trumpo animacinio filmo autorius visgi ne "Microsoft", kadangi oficialaus tokio patvirtinimo nėra]

Šiame video pavaizduotas stereotipiniu tapęs požiūris į jau beveik du dešimtmečius besitęsiančią priešpriešą tarp komerciniu ir nekomerciniu pagrindu kuriamų kompiuteriams skirtų operacinių sistemų. „Linux“ teko išgyventi nemažai sunkių akimirkų ir teko nuryti nemažai karčių piliulių iš „Microsoft“ vadovo Styvo Balmerio (Steve Ballmer) pusės, kuris dar 2001 metais „Linux“ apibūdindavo kaip „vėžį“ (angl. cancer) ir nuolat pažymėdavo, jog „Linux“ pažeidinėja „Microsoft“ priklausančius patentus.

Tiesa, šio sveikinimo tonas yra pakreiptas draugiškumo linkme ir netgi siūlo „Linux“ savotiškas paliaubas. Ar gali „Microsoft“ ir „Linux“ egzistuoti bendrai vienoje erdvėje? „Microsoft“, panašu, įsitikinusi, jog taip, nors pati „Linux“ bendruomenė tokį sveikinimą vertina ganėtinai skeptiškai. Bent jau šiame lygmenyje „Microsoft“ pripažįsta, jog buvo neteisi, vadindama „Linux“ kompiuterinių tinklų technologijas „vaikiškomis“, ir neginčija, jog tam tikra trintis tebesitęsia ir šiandien. Tačiau, kad ir kokia atšiauri „Microsoft“ buvo „Linux“ atžvilgiu praeityje, gimtadienio tortas vis vien yra gražus gestas. Patį video galite peržiūrėti žemiau:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: