„PayPal“ neleis pervesti pinigų Rusijos ir Ukrainos piratiniams tinklalapiams  (0)

Internetinė mokėjimų tarnyba „PayPal“ prisijungia prie kovos su piratavimu internete ir žada sustabdyti pinigų pervedimus Rusijos ir Ukrainos tinklalapiams, kuriuose nelegaliai prekiaujama muzikos įrašais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendradarbiaudama su Londono policija ir muzikos įrašų kompanijomis, tarnyba „PayPal“ jau užšaldė dalies tinklalapių sąskaitas, kurie siūlo įsigyti muzikos albumus už mažiau nei 2 svarus (7,8 Lt), skelbia Telegraph.co.uk. Šiose svetainėse muzika prekiaujama nelegaliai, neatsiskaitant su muzikos kūrėjais ar įrašų kompanijomis.

Anksčiau „Visa“ ir „Mastercard“ taip pat pažadėjo nutraukti pervedimus tokioms svetainėms. Šioms kompanijoms apie nelegaliai muzika prekiaujančias svetaines praneša Londono policijos Ekonominių nusikaltimų valdyba, remdamasi muzikos įrašų kompanijų skundais.

Gavusi prašymą nutraukti pervedimus tam tikram tinklalapiui, „PayPal“ pareikalauja jo administratorių pateikti įrodymus, kad muzika prekiaujama legaliai. Kol kas pinigų pervedimai nutraukti 24-ioms Rusijos ir Ukrainos svetainėms, artimiausiu metu tai gresia dar bent 38-iems tinklalapiams.

„Mes visuomet draudėme naudotis „PayPal“ paslaugomis prekiaujant produkcija, kuri pažeidžia autorių teises. Naujoji sistema tokiems prekeiviams dar labiau apkartins gyvenimą“, – sakė „PayPal“ padalinio Didžiojoje Britanijoje vadovas Carlas Scheible.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)