Mobilieji telefonai sukelia vaikų trumparegystę  (3)

Šiandien beveik kiekvienas vaikas turi mobilųjį telefoną ar kitą mobilųjį įrenginį. Tėvams neabejotinai patogu turėti galimybę bet kuriuo metu susisiekti su savo atžala. Tačiau egzistuoja ir neigiamų šios tendencijos aspektų – paaiškėjo, kad šie aparatai gali stipriai kenkti vaikų regėjimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivanio mokslininkų atliktas tyrimas rodo, kad 2010 metais 65 % Taivanio šeštokų buvo trumparegiai, o 3,4 % vaikų turėjo sunkią trumparegystės formą. Pirmokų rega irgi nedžiugina. 21,5 % jų yra trumparegiai. Oftalmologas Fu Chou-Ching yra įsitikinęs, kad tokią situaciją lemia dažnas naudojimasis mobiliaisiais įrenginiai.

Ilgas mobiliųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ar portatyvinių žaidimų konsolių naudojimas gali padaryti nepataisomą žalą vaikų regėjimui. Dėl šios priežasties vis jaunesni vaikai kenčia nuo trumparegystės. Regėjimas gali blogėti ir dėl kitų priežasčių, tačiau negalima pamiršti ir apie aplinką. Akių pervargimas yra viena iš pagrindinių regos silpnėjimo priežasčių, ir kuo labiau vaikas prisiriša prie elektronikos, tuo labiau jis rizikuoja savo sveikata.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)