„Siemens“ traukiasi iš branduolinės energetikos  (0)

Vokietijos pramonės ir inžinerijos koncernas „Siemens“ žada galutinai atsisakyti branduolinės pramonės ir nebedalyvauti ateities branduolinių jėgainių statybų ir įrengimų projektuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generalinis direktorius Peteris Liošeris teigė, kad šio žingsnio imtasi po Fukušimos atominės katastrofos Japonijoje kovo mėnesį. Įmonės sprendimas nebestatyti daugiau atominių elektrinių išreiškia Vokietijos visuomenės ir politikų pozicijas atsisakyti branduolinės energijos.

Ilgai planuota bendra įmonė su Rusijos atomine kompanija „Rosatom“ taip pat bus atšaukta, nors Liošeris sakė, kad ir toliau stengsis bendradarbiauti su partneriais, tačiau „kitose srityse“.

„Siemens“ buvo atsakinga už visas 17 Vokietijoje esančių atominių elektrinių. Visai neseniai kompanija apsiribojo nebranduolinių dalių tiekimu kitoms šalims, statančioms branduolines elektrines, įskaitant ir dabartinius projektus Kinijoje ir Suomijoje. Tačiau, Liošeris taip pat teigė, kad „Siemens“ ir toliau kurs komponentus, tokius kaip garo turbinos, kurios naudojamos konvencinės energijos pramonėje, bet taip pat tinka ir naudojamui atominėse elektrinėse.

Jis taip pat remia Vokietijos vyriausybės planus pereiti prie atsinaujinančių energijos šaltinių, vadindamas šiuos tikslus „XXI-ojo amžiaus projektu“ ir teigdamas, kad Berlyno tikslas pasiekti 35 % atsinaujinančios energijos lygį iki 2020 yra įmanomas.

Voketijos kanclerė Angela Merkel gegužės gale pranešė, kad visos 17 šalies atominės elektrinės bus uždarytos iki 2022.

Prieš Fukušimos katastrofą branduolinė energija Vokietijoje sudarė 23 % energijos gamybos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)