Rusijoje – dar viena karinio naikintuvo katastrofa  (3)

Rusijos Tolimuosiuose Rytuose du karo lakūnai žuvo ketvirtadienį jų naikintuvui „Su-24“ nulėkus nuo tūpimo tako ir užsiliepsnojus, pranešė žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, jog nelaimė įvyko Amūro srities oro uoste „Ukrainka“, kai atakos lėktuvas leidosi. Orlaivis išlėkė iš nusileidimo-pakilimo tako, apsivertė ir užsidegė.

Kariuomenės prokurorai tiria šį incidentą, įvykusį Amūro regione, tačiau kol kas pateikė tik nedaug preliminarios informacijos, nurodė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Pagal pirminę nelaimės versiją, dėl nepavykusio nusileidimo nulūžo lėktuvo važiuoklė, todėl jis trenkėsi į žemę ir užsiliepsnojo. Portalas lrytas.lt rašo, kad lėktuvas skrido į remonto dirbtuves, tačiau nedetalizuojama, kokie buvo lėktuvo gedimai ir ar jie galėjo lemti tragišką nusileidimą.

Su-24 XX a. pabaigos dešimtmečiais buvo pažangiausias Tarybų Sąjungos viršgarsinis atakos lėktuvas. Pradėtas eksploatuoti Sovietų Sąjungoje dar praeito šimtmečio 7-ame dešimtmetyje, karinėse pajėgose sutinkamas dar ir dabar. Šiame dviviečiame dviejų variklių lėktuve buvo sumontuota pirmoji Tarybų Sąjungos integruota skaitmeninė navigacijos-atakos sistema. Lėktuvas pilna ginkluotės komplektacija gali pakilti ir gabenti apie 12 tonų sprogmenų.

Naujausias šių naikintuvų modifikuotas versijas Rusija neseniai pardavė Afrikos šalims, o Artimųjų Rytų regiono valstybėms tiekė jų dalis.

Priminsime, jog šį rugsėjį Permėje sudužo ir sudegė Rusijos oro karinių pajėgų lėktuvas MiG-31 – po šios avarijos visų naikintuvų MiG -31 skrydžiai sustabdyti neribotam laikui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)