„BlackBerry“ telefonai neteks firminės QWERTY klaviatūros  (1)

Duodamas interviu internetinio portalo „PCMag“ žurnalistams, kompanijos RIM viceprezidentas Alec Saunders pranešė, kad būsimi išmanieji telefonai „BlackBerry“ turės tik sensorinius ekranus, o firminių QWERTY klaviatūrų neteks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teisingiau, kompanija ketina atsisakyti įprastos QWERTY telefonuose su nauja operacine sistema BBX, taigi įrenginiai bus artimesni „BlackBerry PlayBook“, nei išmaniųjų telefonų serijai „BlackBerry Bold“. Įdomu ir tai, jog tokiems naujiems įrenginiams pažadėta analogiška planšetiniams kompiuteriams „PlayBook“ ekrano raiška – 1024 × 600.

Anksčiau išskirtine „BlackBerry“ telefonų ypatybe kaip tik ir buvo firminė klaviatūra, tačiau RIM, matyt, nusprendė jos atsisakyti ir pereiti prie labiau šiandien įprasto formato – sensorinio monobloko be fizinės klaviatūros. Aišku, eksperimentai jau buvo prasidėję anksčiau: galima prisiminti kad ir naujausius „BlackBerry Bold 9850“ ir „Bold 9860“, ar dar ankstesnę seriją „BlackBerry Storm“.

Taip pat A. Saunders patikslino informaciją dėl firminių servisų BES (BlackBerry Enterprise Server) palaikymo – naujoji platforma turės „įgimtą“ el. pašto ir verslui skirtų BES palaikymą. Be to, kompanija paskelbė, kad naujoji „BlackBerry PlayBook OS“ platforma su „BlackBerry e-mail“ ir „Android“ programų palaikymu debiutuos 2012 m. vasario mėnesį. Pirmųjų išmaniųjų telefonų su operacine sistema BBX anonsas suplanuotas jau kitais metais. Beje, jau žinomas modelis kodiniu pavadinimu „BlackBerry Colt“, kuris turėtų tapti naujos koncepcijos pionieriumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)