Prieš ateities virusus kompiuterių sistemos bus bejėgės?  (17)

Naujos kenkėjiško kodo programos gali palikti kompiuterines sistemas ir net kritiškai svarbias infrastruktūras bejėgėmis prieš kibernetinių nusikaltėlių atakas. Australijos IT specialistų teigimu, prieš naujus virusus visos šiandien egzistuojančios apsaugos priemonės pasirodys mažai efektyvios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos ECU ekspertas Murray Brand apie teoriškai galimą atakos strategiją, kuri leis akimirksniu padaryti visas antivirusines programas „pasenusiomis“. Iš pradžių M. Brandas pareiškė, jog reikia suformuoti specialų kirminą, kuris galėtų infekuoti prie interneto prijungtus kompiuterius. Po to įvyks specialios programos aktyvacija, kuri per interneto paieškos tarnybą galės rinkti kenkėjiško kodo pavyzdžius. Jie modifikuosis kompiuteryje tokiu būdu, jog dabartinės apsaugos priemonės negalės jų identifikuoti. Galutinis etapas – puolimas tų kompiuterių, kurie prisijungę prie interneto ir turi paruoštą kenkėjiško kodo rinkinį.

Australų specialisto manymu, panaši technika gali apeiti visas egzistuojančias saugumo sistemas, o taip pat sukurti tokią galingą apkrovą, kad kompiuteris tiesiog gali su ja nesusitvarkyti. M. Brand’o teigimu, jau dabar antivirusinės programos sunkiai susidoroja su vis augančiu kenkėjiško kodo gausa; 2011 m. pabaigoje virusų ir panašių kenkėjų jau suskaičiuojama virš 75 mln.

Tiesa, čia reikėtų nepamiršti, kad kalbama apie teorinę galimybę. Be to, turbūt ekspertą labai sužavėjo neeilinis kirmino Stuxnet ir jo pasekėjo DUQU pasiekimai, prie kurių rankas aiškiai prikišo atitinkamos spec. tarnybos, siekusios sustabdyti Irano branduolinę programą. Čia reikėtų paminėti dar vieną aspektą: antivirusinių gamintojai taip pat nemiega ir nuolat tobulina apsaugos metodus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: