Mirėte? „Facebook“ siūlo paviešinti paskutinį vaizdo įrašą (Video)  (12)

Socialiniame tinkle „Facebook“ atsirado nauja programėlė, vartotojams suteikianti galimybę išsiųsti paskutinę pomirtinę žinutę – pranešimų „sienoje“ galima patalpinti paskutinį vaizdinį ar tekstinį pranešimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programėlės kūrėjai mano, kad paskutinėje žinutėje galima būtų pasidalinti savo gyvenimo istorija – arba kokia nors paslaptimi, kurios gyvenime niekam neatskleidėte ir kuri nustebintų maždaug 130 jūsų draugų (tai yra vidutinis „Facebook“ naudotojų turimų draugų skaičius), rašo internetinis dienraštis dailymail.co.uk.

Programėlė pomirtinės žinutės automatiškai nesiunčia – kad tokia žinutė būtų paviešinta, reikia, kad trys iš anksto paskirti patikimi asmenys iš „Facebook“ draugų sąrašo patvirtintų jūsų mirties faktą. Tik šiems trims asmenims patvirtinus, kad mirėte, bus paviešinta paskutinioji jūsų žinutė – vaizdinis arba tekstinis pranešimas.

Jūsų paskutiniai žodžiai yra saugomi tarnybinėje stotyje, kuri, programėlės kūrėjų iš Izraelio tvirtinimu, yra gerai apsaugota. „Iš anksto įrašyta žinutė mirusiojo „Facebook“ sienoje bus paviešinta tik tuo atveju, kai visi trys patikimi asmenys patvirtins, jog mirėte“, – sakė Izraelyje įsikūrusios bendrovės, besispecializuojančios įvairių „laiko kapsulių“ kūrime, atstovas.

„Ritualines“ paslaugas siūlo ir pats „Facebook“ socialinis tinklas – patvirtinus, kad šio tinklo naudotojas mirė, jo paskyra tampa atminimo puslapiu, kurį gali matyti tik mirusiojo draugai. „Bandome apsaugoti mirusiųjų privatumą iš jo paskyros pašalindami tokią informaciją, kaip kontaktinius duomenis ar būsenos atnaujinimus“, – buvo rašoma „Facebook“ tinklaraštyje.

Daugiau apie minėtąją programėlę pavadinimu „If I Die“ („Jei aš mirčiau“) žiūrėkite tolesniame vaizdo įraše:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)