„Intel“ prarado susidomėjimą „NAND Flash“ atmintimi  (0)

Kompanija Intel nusprendė iššokti iš NAND Flash atminties traukinio. Sprendžiant iš oficialaus kompanijos pranešimo spaudai, galima daryti išvadą, jog „Intel“ parduoda akcijų dalį kompanijoje „IM Flash Technologies“ savo partnerei „Micron“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikia pažymėti, jog bus parduota ne visa dalis, o tik Singapūro kompanijos „IM Flash Singapore“ (IMFS), o taip pat vienos Virdžinijos valstijos (JAV) kompanijos turimos akcijos. Savo ruožtu, pusė akcijų Jutos valstijoje (JAV) esančioje gamykloje vis dar priklausys „Intel“.

Parduodamų aktyvų kaina įvertinta 600 mln. JAV dolerių. Pusę šios sumos „Intel“ gaus pinigais, o antrąją (kiek vėliau) – pinigais arba produkcija. Taip pat „Intel“ pasilieka teisę pirkti iš „Micron“ tiek „NAND Flash“ tipo atminties, kiek jai reikės. Gavusi iš „Intel“ aktyvus, kompanija „Micron“ taps tikrai rimtu „NAND Flash“ atminties lustų rinkos žaidėju. O kaip gi „Intel“?

„Intel“ savo sprendimą aiškina tuo, jog ji įgyja laisvę perkant „flash“ atmintį. Tai suteiks galimybę lanksčiau valdyti verslą. Dar svarbiau, jog vietoj koncentracijos „NAND Flash“ segmente, „Intel“ ketina praplėsti bendradarbiavimo programą su „Micron“ perspektyvių atminties technologijų srityje. Pranešime spaudai nėra nė vieno žodelio, kas tai galėtų būti. Aišku, tai gali būti ne tik naujos energetiškai nepriklausomos atminties rūšys, pavyzdžiui, su keičiama medžiagos būsenos faze (PCRAM). Kompanija „Intel“ aktyviai įsitraukė į naujus DRAM atminties tobulinimo darbus, įskaitant jau minėtą PCM tipo atmintį.

Beje, netolimoje praeityje „Intel“ taip pat atsisakė „NOR Flash“ rūšies atminties lustų gamybos. Ir padarė tai pačiu laiku. Galbūt dabar kompanija vėl pajuto tą ribą, kai „NAND Flash“ atmintis jau nebebus tokia perspektyvi ir pelninga. Nėra reikalo užsiiminėti verslu, jei jis nėra profilinis, o NAND atmintis „Intel“ atveju niekada nebuvo profilinė. Kompanijoje visuomet pabrėžiama, jog „Intel“ niekada nesistengė pretenduoti į kokią nors ryškesnę „NAND Flash“ atminties rinkos dalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: